Sokan kíváncsiak arra, hogyan lehet édes és ízletes paradicsomot termeszteni. Szerencsére van egy trükk, amelyet sok kertész alkalmaz, és amely segít abban, hogy a legjobb paradicsomot tudjuk leszüretelni. Mindössze egyetlen összetevőre van szükséged.
A zseniális trükk, hogy a legédesebb paradicsomot kapd
Ehhez a trükkhöz egy olyan összetevőre lesz szükséged, ami minden bizonnyal a te otthonodban is megtalálható. Ez pedig nem más, mint a szódabikarbóna.
Amellett, hogy hasznos a konyhában, kiderült, hogy a kívánt paradicsomszüret eléréséhez is felhasználható. A paradicsomtermés édesebb lesz, és egy bizonyos betegségtől is megvédi a zöldséget.
Idővel bebizonyosodott, hogy a szódabikarbóna megakadályozhatja, hogy a paradicsom lisztharmatos (Leveillula taurica) legyen. Ha a paradicsom magas páratartalmú területen nő, akkor kialakulhat ez a betegség. Ha el akarod kerülni, hogy kialakuljon a lisztharmat, tartsd be ezt a receptet.
A recept elkészítéséhez szükségünk lesz 250 ml tejre és 750 ml vízre lesz szükségünk. Ehhez a keverékhez adjunk hozzá egy teáskanál szódabikarbónát.
A kapott oldatot öntsük egy permetezőedénybe. Ezzel az oldattal szórjuk be a paradicsom leveleit, különösen az alsó részeket. Az oldatot hetente egyszer kell alkalmazni, amíg a penész el nem tűnik.
Mit tehetünk, hogy édesebb legyen a paradicsom?
Amellett, hogy távol tartja a betegségeket, a szódabikarbóna segíthet abban is, hogy a paradicsom édesebb és ízletesebb legyen. Ehhez annyit kell tennünk, hogy minden paradicsom tövéhez hintünk egy keveset belőle.
Idővel a paradicsom felszívja ezt az anyagot, és édesebb lesz. Egy kis türelemmel olyan paradicsomokat kaphatunk, amilyenről álmodtunk.
Az irigylésre méltó termés érdekében műtrágyát is használhatunk. Ha csalánfőzettel permetezzük be a paradicsomot a növény ellenállóbb lesz, és szépen fejlődik. A gazdag termés érdekében kávéval is beszórhatjuk a paradicsomot.