Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sokan, akiknek megadatott, hogy kertes házban élhetnek, nem is tudják milyen szerencsések, hogy mit jelent, mikor mezítláb megteszed az első pár lépést az udvarkán frissen kisarjadt pázsiton, vagy milyen jó érzés délután beülni egy diófa árnyéka alá. Ha tehetjük, használjuk ki rendesen a kertünket, hiszen itt pihenni, kikapcsolódni nagyszerűen lehet, és amikor jó idő van, vakációzásra, nyaralásra is nagyszerűen megfelel.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Ha akad otthon, vagy ismerősünknek egy nagy textilanyag, pokróc, de egy nem használt fehér lepedő, akkor ez utóbbiból készíthetjük talán a legjobb árnyékolót, amelyet a kertben található fákhoz erősíthetünk, ezek hiányában pár magas karóra is ráerősíthetjük lepedőnket, így máris védve vagyunk az erős, tűző napsugaraktól.

Ha már árnyék van, akkor már csak egy ülőalkalmatosságot kell kerítenünk. Legjobb és talán a legegyszerűbb megoldás erre, a raklapokból összeállított kanapészerűség, rá a párnákat, szivacsokat, már csak hátra kell dőlni és élvezni a nyári fényeket, illatokat, a tücskök ciripelését.

Biztos vagyok benne, hogy aki ezt kipróbálja, a kreativitása is erőre kap és még különböző „bútorokkal” színesíti otthoni szabadságolásának helyszínét. Egy elrepedt, ezért nem használt kancsóba is varázslatosan szépen tudnak a kerti virágok mutatni, egy billegő kicsi szék tökéletesen betölti a könyvespolc funkcióját, ha még maradt raklapunk, akkor bátran használhatjuk azt asztalnak, hogy legyen hová tenni a jeges limonádét, és a meggyes pitét. Így ha egy hétre el is utaztunk nyaralni, hazatérvén, délutánonként továbbra is úgy érezhetjük, hogy még mindig tart a szabadság.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!