Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Bika számára a 2014-es év csillagászati eseményei elsősorban az oktatás, utazások, család, házasság, kapcsolatok, spiritualitás és barátok terén gyakorolnak hatást.

  • bikaLehetőségek az oktatásban, és szerencse az utazásban – az év első felében, a Jupiter értelmi szinten serkent téged, és míg a Rák csillagképben utazik, a kommunikációdra lesz hatással. Ez az időszak kitűnő alkalom személyiséged továbbfejlesztésére. Egyre inkább növekedni fog benned az új iránti érdeklődés. Hajlamos leszel mindig magaddal vinni egy könyvet, bárhová is mész, és ha megfordult már a fejedben, hogy író légy, 2014 első felében sikeresen próbálkozhatsz. Minél több új dolgot szeretnél elsajátítani, és napirenden lennél minden újdonsággal. A kommunikáció fontossá válik számodra, de lehetnek majd olyan napjaid, amikor a telefonálás, levelezés több órába telik. Gyakrabban leszel úton, mint otthon, egyrészt azért, hogy levegőt változtass, másrészt a hétvégi kikapcsolódás érdekében. A mindennapjaid mozgalmasak lesznek, a kapcsolataidban is dinamikussá, körültekintőbbé válsz. Az év első hét hónapjában olyan emberekkel kerülsz viszonyban, akik szerencsét hoznak neked.
  • Szerencse a családod körében – a családi élet sokat nyer a Jupiter Oroszlán csillagképbe való belépéséből, 2014 július 16-án. Ennek hatására az év második felében számos rendkívüli eseményre számíthatsz, akinek főszereplői a családod tagjai, az otthonod. Amennyiben azt tervezed, hogy világgá menj a szerencse felkutatására, gondold meg kétszer. Az év második felében ugyanis a szerencsét az otthonodban lelheted meg, családod körében. Lehetséges, hogy új lakást bérelsz vagy vásárolsz, és ha nem, akkor a régit bővíted majd ki vagy újítod fel, igényeidnek megfelelően. Egyeseknek egy új családtag érkezése jelenti ezt a megújulást. Az év második felében a biztonságod megnövelésére fordul a figyelmed.
  • Nehézségek a házasságban és a kapcsolatokban – a Szaturnusz Skorpió csillagképben való tartózkodása hatással lesz a házasságodra és a kapcsolataidra. Ennek eredményeképpen, 2014-ben is érezni fogod, hogy a csillagok tesztelnek téged ezen a téren. A Szaturnusz most fejezi be azt a ciklust, amit az 1980-as években kezdett, és amíg a Skorpió területén utazik, addig bizony próbára teszi mindazt, amit a kapcsolatokról, házasságról, partnerségről tanultál. Azt követeli tőled, hogy gondolkodj el komolyan a jövődről.

A Szaturnusz azt tanácsolja neked, hogy irányítsd a figyelmed a számodra fontos személyek iránti kötelességeidre. Bikaként sokak számára jelented a megváltást, mert születésedből fakadóan ösztönös, szorgalmas, realista, praktikus, konkrét ember vagy, és mások számára hasznos is. Ezek a tulajdonságok segíthetnek át téged a Szaturnusz okozta nehéz időszakon. Most azonban tudatában kell lenned a saját kapcsolatbeli igényeiddel is. A bizonytalan talajra épített kapcsolatok füstbe mehetnek év végére, az erős, biztos talajra épített viszonyok pedig tovább erősödhetnek. Még ha nagy is lesz a nyomás, számíthatsz kárpótlásokra. Március 2. és július 20. között elavult, megromlott kapcsolataid hozod majd rendbe, az érzelmi ragaszkodásod mások iránt pedig még mélyebbre hatol. Ha úgy érzed, bocsánatot kell kérned valakitől, ne feledd, hogy a folyamatban először magadnak kell megbocsátanod.

  • Hirtelen, meglepő megérzések – a Kos csillagképben lévő Uránusz arra késztet, hogy magadban keresd a válaszokat az élet kimerítő kérdéseire. Lehet, hogy az álmaid sokkal több tartalmat hordoznak majd, mint eddig. Ha eddig még sosem tartottad magad előrelátónak, ideje felfedezned ezt az oldalát a személyiségednek. 2014-ben sokat nyersz a belső éned súgta üzenetek által, amelyek először elmosódottnak tűnnek, de felerősödnek, mihelyt figyelmet fordítasz rájuk.
  • Illúziók a barátokra nézve – a Neptunusz Halak csillagképben való utazása hatással lesz a barátaiddal fenntartott kapcsolataidra. Megnövekszik az érdeklődésed irántuk, és a humanitárius jellegű tevékenységek iránt. Egyre nagyobb késztetést érzel arra, hogy önkéntesként dolgozz például egy alapítványnál vagy adománygyűjtő kampányban. Ennél már csak az fontosabb, hogy sokakat fogsz megihletni ebben az évben. Ha a Bika csillagjegy első felében születtél, jó ha odafigyelsz azokra a személyekre, akikben megbízol. Egyvalaki a baráti körödből ugyanis csalódást okozhat neked, vagy tévedésbe vezethet. A lényeg, hogy ne engedd, hogy az illúzió beárnyékolja az ítélőképességed. Kérdőjelezd meg a barátaid, ismerőseid viselkedését akkor, ha gyanúsnak tűnik.
  • Radikális változások az életfilozófiádban – a Plútó folytatja útját a Bak csillagképben, amelynek hatására e parányi bolygó mély nyomokat hagy benned. A befolyása lassú és mélyreható, eltörli a múltad azért, hogy helyet hagyjon a jelennek. Könnyen fogod kezelni a világban történő változásokat, még akkor is, ha nem uralhatod oly mértékben a helyzetet, mint szeretnéd. 2014-ben a Plútó összecsap az Uránusszal, ami újabb megpróbáltatások elé állít téged: komoly erőfeszítésedbe kerül kevésbé rigídnek lenni az életről alkotott véleményedben. Lehet, hogy felkelted az alvó oroszlánt, ellenfeled pedig hátulról csap le rád, amikor legkevésbé számítasz rá, éppen azért, mert úgy mutatkozol, mint aki megrökönyödött, nem akarsz tágítani a már elévült elveidtől, nehézfejű és makacs vagy, zárkódott az új elől, illetve mert rajongsz saját életfilozófiádért. Másfelől, a Plútó helyzete segíthet téged abban, hogy elmélyítsd és fejleszd a személyiséged, így 2014 jó évnek ígérkezik a tanulmányok elkezdéséhez vagy befejezéséhez, illetve a karriered továbbépítéséhez. Amennyiben május első napjaiban születtél, erős akaraterő mutatkozik nálad a Plútó hatására, továbbá elegendő ambíciód lesz, hogy sikereket érj el a tanulásban és az önfejlesztésben.

Ajánló: Ha még többre vagy kíváncsi, olvasd el a Filantropikum.com 2014-es Bika horoszkópját is!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!