Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Halak számára a 2014-es év csillagászati eseményei elsősorban az anyagi helyzet, szerelem, felsőfokú tanulmányok, hosszú utazások és a családi kapcsolatok terén gyakorolnak hatást.

  • halakSzerencse a szerelemben és a szakmában – szerelem, szórakozás, nevetés és bujaság vár rád az év első hónapjaiban, amit a Rák jegyében tartózkodó Jupiternek köszönhetsz. A bolygó a kikapcsolódást elősegítő tevékenységek, a jóérzés, kreativitás, szerelem és gyerekek mezején utazik éppen, aminek a hatását maximálisan érezheted. Teljesen mindegy hány éves vagy, az év első hét hónapjában légy újra gyerek, engedd szabadon a vidám éned! A szerencse bolygójának is emlegetett Jupiter előtted is megvillantja a szerencse sugarát, de csak rajtad áll, hogy felismered-e, vagy hagyod elillanni. 2014-ben a romantikus és szociális lehetőségek elsőbbséget élveznek az életedben, így ez az időszak messzemenően a legjobb lesz a párválasztásra. Ez nem jelenti azt, hogy megtalálod a szíved párját, holott ez is megtörténhet, hanem inkább arra vonatkozik, hogy szórakozásképpen ismerkedsz és azért, hogy megtöltsd nevetéssel az estéidet vagy a hétvégéidet. A Jupiter befolyása jelentős a már meglévő párok számára is, akik újból felfedezhetik a szerelem tüzét. Amennyiben gyerekeid vannak, a Jupiter sok örömmel és boldog perccel áld meg, gyerekeidnek köszönhetően.

Július 16-án a Jupiter átlép az Oroszlán jegyébe, ez pedig maga után vonja, hogy a karriered is megcsillogtasd. Az év második felében több lelkesedéssel végzed a munkád, optimistább vagy, ami meglátszik az eredményeken és a hangulatodon is. Elégedett vagy magaddal és a tetteiddel. A veszélyt azonban az jelenti, hogy hajlamos leszel túlhajszolni magad, megfeledkezel arról, hogy neked is csak két kezed van, és hogy a nap még mindig nem több 24 óránál. Általánosságban viszont kitűnő időszaknak nézel elébe a munkahelyeden, és számos alkalommal bizonyíthatod képességeidet. Ha munkát keresel, ez a legjobb idő az állásinterjúkra, hisz a szerencse veled tart.

Olvasd el 2014-es Kínai horoszkópunkat is!

  • Komolyabb hozzáállás az okuláshoz – 2014-ben a Szaturnusz nagyrészt a Skorpió jegyében marad, aminek hatására nem is adódhat jobb alkalom számodra a tanulmányaid elkezdéséhez vagy folytatásához. Szerezz hát felsőfokú diplomát, válts szakmát, használd ki a lehetőségeket a fejlődésre. Amennyiben már elkezdted ezt a folyamatot (2012 októbere körül, amikor a Szaturnusz a Skorpió jegyébe lépett), ideje kitűznöd magad elé célul, hogy 2014 végéig vagy legkésőbb 2015 szeptemberéig mindenképp lezárod a tanulmányaidat. Más mód is van arra, hogy kiaknázd a Szaturnusz jelenlétéből fakadó pozitívumokat: a hosszú utazások által. Például beiratkozhatnál egy képzésre azért, hogy tanulj, miközben olyan helyekre is ellátogathatsz, ahol új kultúrákkal ismerkedsz meg, és olyan képességekre teszel szert, amelyek egy új hobbi szintjén konkretizálódnak majd. A lényeg, hogy tégy valamit a fejlődésed érdekében, és tágítsd a tudatod. Komolyabbnak kell lenned, ami a személyes fejlődésed illeti. Akár iskolában, akár otthon, önszorgalomból látsz hozzá, az Univerzum melletted lesz, és gyors léptekkel ugraszt előre a tudás irányába.
  • Pénzügyi meglepetések – az Uránusz tovább halad a Kos jegyében, hatást gyakorolva a pénzügyeidre és személyes erőforrásaidra. 2014-ben is kedvezőtlen viszonyt létesít a Plútóval, amitől az anyagi dolgait instabilakká válnak, hirtelen változásokkal a kilátásban. A két bolygó energiája kulcsfontosságú, és a sikert csakis úgy könyvelheted el, ha megváltoztatod a pénzhez való hozzáállásod. Habár az Uránusz a kellemes meglepetések bolygója is lehet, mint például egy öröklés lehetősége, lehet, hogy a tények kevésbé lesznek az ínyedre, mint ahogy számítottad. Az is meglehet, hogy a pénzügyi örömödet feltételekhez és nehézségekhez szabja, ami ismét fejtörést okoz számodra. Plusz költségekre is számíthatsz, mint ahogyan reménytelen helyzetekre is. A bevételeid továbbra is ingatagok lesznek. Váratlanul komoly összeg kerül a birtokodba, de a kiadásaid is kb ennyire hirtelen ugranak meg, nem beszélve arról, hogy mindez nem a megfelelő pillanatban történik.
  • Több figyelem a spiritualitásnak – a Neptunusz tovább halad a házad táján, aminek hatására biztosan már átéltél hittel teli pillanatokat, spiritualitásra és kreativitásra valló élményeket, mint ahogyan csalódottságot és csüggedést is. Mivel a Neptunusz a fő irányítód, erőt adhat hatalmas sikerek eléréséhez, mivel sokkal nagyobb az önbizalmad és a képességeidben vetett hited. Felerősödik a hatodik érzéked, és közelebb érzed magad a valódi énedhez, mint valaha. Mindezek ellenére realistának kell lenned, hiszen könnyen a saját képzeteid csapdájába eshetsz, hajlamos leszel úgy látni a dolgokat, ahogy szeretnéd, és nem ahogyan azok valójában vannak. Ez a kedvező bolygóállás lelkileg is táplálni fog téged, sokkal több együttérzés lakozik benned mások iránt, idealistábbá válsz, és mindent megteszel, ami tőled telik, csak hogy segíthess másokon. Azonban, mivel 2014-ben hajlamos vagy csak a jót látni az emberekben, tapintatosnak kell lenned azokkal, akikben megbízol. Egyesek azt fogják mondani neked, amit hallani szeretnél, mások pedig megpróbálnak megtéveszteni.
  • Radikális változások a baráti kapcsolatokban – a Plútó is folytatja útját a Bak csillagképben, ezáltal hatást gyakorolva a baráti kapcsolataidra és a társadalmi életedre. Hosszútávon megpróbálsz fontos és nagyon befolyásos emberekkel kapcsolatba kerülni, és olyanok társaságát is keresed, akik képesek megváltoztatni az életed. De mivel a Plútóról van szó, a hatalom és a stratégiák a játék forgatókönyvét képezik, ezért néha vissza kell egyet lépned, és hideg fejjel, objektíven kell átgondolnod az egészet. Egyébként a szenvedélyed, amivel ezt a küldetést teljesíteni próbálod, teljes mértékben meghiúsul. A Plútó tovább mérkőzik az Uránusszal, emiatt légy óvatos a barátokkal való közös üzleteléssel, és amennyiben teheted, ne keverd a barátokat az üzlettel és a pénzzel. Fennáll ugyanis az esélye, hogy komoly konfliktusok születnek, melyek akár a barátságotok rovására is mehetnek.

Ajánló: Ha még többre vagy kíváncsi, olvasd el a Filantropikum.com 2014-es Halak horoszkópját is!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!