Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Yellowstone Nemzeti Parkban 1926-ban kihaltak a farkasok. Bármennyire is hihetetlennek tűnhet, de a farkasok hiányából kifolyólag, a természet rendje a nemzeti parkban teljesen felborult. Megváltozott az ökoszisztéma, de még a folyó is átszabta a fizikai határokat.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

A helyzet már-már kezdett tarthatatlanná válni. A problémák orvoslása érdekében, 1995-ben 14 farkast telepítettek át Kanadából a Yellowstone Nemzeti Parkba. A farkasok hatására néhány év alatt, számos pozitív hatás következett be a park életébe.

Még, ha kevesen is voltak, de sikerült átalakítaniuk a Yellowstone park ökoszisztémáját, és fizikai földrajzát. Amíg nem voltak farkasok a parkban, a szarvasok túlságosan elszaporodtak, számtalan növényt és fát pusztítottak el. A farkasok megtizedelték a túlszaporodott szarvasállományt, ennek köszönhetően újra nőni kezdtek a növényi fajok, a fák.

Visszaköltöztek a parkba a madarak, a rókák, nyulak, pockok, a hódok, és a folyó is visszatért természetes medrébe. A farkasok hatására hihetetlen változások mentek végbe a Yellowstone Nemzeti Parkban.

Érdemes megnézni és megosztani másokkal is ezt a kis rövidfilmet, nagyon csodálatos!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!