KezdőlapReceptekA dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk hogyan kell tökéletesen felszeletelni!...

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk hogyan kell tökéletesen felszeletelni! – VIDEÓ

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási “labdát” sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?

dinnye-szeleteles

A dinnye akkor a legjobb, ha ki tudunk ülni vele a kertbe, a fűbe, nyakonragadjuk az óriási szeletet, és akkorát harapunk belőle, amekkorát csak tudunk. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy hová csorog a leve, hogy a fülünkig dinnyések vagyunk.

De vajon melyik a legpraktikusabb módja a dinnye szeletelésének?

Vannak, akik felvágják, majd egy éles késsel eltávolítják a magokat, ezután kockákra szelik, mások pedig nem törődnek a magokkal, de viszont kiskanállal belezik ki a piros húst. Az alábbi videó egy praktikus módszert mutat arra, hogy könnyedén harapni tudjuk, és elkerüljük, hogy mindenünk tiszta dinnye legyen.

Vágjuk ketté a gyümölcsöt, majd szeleteljük vastagabb darabokra hosszábban, ezután keresztbe is vagdossuk be. Így szép formás hasábok alakulnak ki, amit egy laza mozdulattal be is kebelezhetünk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet