A hal a világ egyik legegészségesebb eledele, ezért legalább egy héten egyszer illesszük be étrendünkbe.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Mi imádjuk bármilyen formában, de az alábbi pácolt lazac levett a lábunkról. Készítsük el zöldséges körettel ebédre, vagy varázsoljunk belőle egy könnyű vacsorát.
Hozzávalók:
¼ csésze juharszirup,
2 evőkanál szójaszósz,
1 gerezd fokhagyma,
¼ teáskanál fokhagymás só,
⅛ teáskanál frissen őrölt bors,
egy fél kg lazac.
Elkészítés: egy kisebb tálban keverjük össze a juharszirupot, a szójaszószt, az apróra zúzott fokhagymát, a fokhagymás sót, és a borsot. Tegyük a lazacot egy laposabb, hőálló üvegedénybe, és kenjük be az előbb elkészített páclével.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Fedjük le egy fóliával, és tartsuk a hűtőben legalább fél órát. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd tegyük be a lazacot, és süssük húsz percig fedő nélkül, míg könnyed, de mégis kissé ropogós lesz.