A hideg uborkalevest nem lehet nem szeretni. Imádnivalóan finom, hűsítő, egészséges, különleges.

Aki idegenkedik tőle, gondoljon csak bele, csupa olyan összetevőket tartalmaz, melyeket nap mint nap használunk. A kapor, uborka, joghurt és fokhagyma együttes keveréke pedig rossz nem lehet.
Hozzávalók: 4-5 darab uborka, 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 3 evőkanál liszt, só, bors, 3 evőkanál olívaolaj, egy fél citrom leve.
Elkészítés: tegyük egy lábasba az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra zúzott fokhagymát, és enyhén pirítsuk meg. Tegyük bele a meghámozott, és kockára vágott uborkát. Pároljuk néhány percig, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük bele az apróra vágott kapor felét is. Ezután töltsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és főzzük tíz percig.
A lisztet keverjük csomómentesre egy kevés hideg vízzel, és adjuk hozzá az uborkákhoz. Ezután keverjük bele a tejfölt is, hagyjuk, hogy egy kicsit főjön fel, majd ízesítsük citromlével. A végén turmixoljuk össze, hagyjuk, hogy kihűljön, majd tegyük a hűtőbe legalább egy órára, és utána fogyasszuk. Tálaláskor adjunk hozzá még jó sok friss kaprot és pirítóst.