KezdőlapReceptekA séf szerint ahhoz, hogy igazán krémes állagú pürét kapjunk, tejben kell...

A séf szerint ahhoz, hogy igazán krémes állagú pürét kapjunk, tejben kell megfőzni a krumplit

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Rosemary Gill séf, aki a bostoni Milk Street Cooking School oktatója, a TikTokon osztotta meg a legkrémesebb állagú krumplipüré titkát.

A séf a Milk Street TikTok oldalán osztotta meg a trükköt, amiben elmagyarázta, hogy a krumplipüréhez a krumplit nem vízben, hanem tejben kell megfőzni, mivel a burgonya, akárcsak a tésztafélék, keményítőt enged a főzőfolyadékba, ezáltal a tej, amiben a zöldség főtt, igazi „folyékony arannyá válik, így lágy, selymes krumplipürét kapunk.”

„Ha kidobod a vizet, amiben a burgonyát főzöd, az összes keményítőt kidobod a lefolyóba, vagyis elpazarlod azt” – magyarázza a séf.

„Ehelyett a tej lehet a főzőfolyadékunk, és ezzel egyben a tejszínt vagy tejfölt is helyettesíthetjük.”

Ha pedig a krumplit egyenesen a főzőedényben pürésítjük egy krumplinyomóval, mixerre sincs szükség, és így a mosatlan is kevesebb lesz.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet