Rosemary Gill séf, aki a bostoni Milk Street Cooking School oktatója, a TikTokon osztotta meg a legkrémesebb állagú krumplipüré titkát.
A séf a Milk Street TikTok oldalán osztotta meg a trükköt, amiben elmagyarázta, hogy a krumplipüréhez a krumplit nem vízben, hanem tejben kell megfőzni, mivel a burgonya, akárcsak a tésztafélék, keményítőt enged a főzőfolyadékba, ezáltal a tej, amiben a zöldség főtt, igazi „folyékony arannyá válik, így lágy, selymes krumplipürét kapunk.”
„Ha kidobod a vizet, amiben a burgonyát főzöd, az összes keményítőt kidobod a lefolyóba, vagyis elpazarlod azt” – magyarázza a séf.
„Ehelyett a tej lehet a főzőfolyadékunk, és ezzel egyben a tejszínt vagy tejfölt is helyettesíthetjük.”
Ha pedig a krumplit egyenesen a főzőedényben pürésítjük egy krumplinyomóval, mixerre sincs szükség, és így a mosatlan is kevesebb lesz.