A tojás, a rémhírekkel ellentétben, az egyik legegészségesebb eledelünk. Tápértéke miatt érdemes legalább naponta egyet megenni belőle.
Hogy milyen formában fogyasztjuk, az már rajtunk múlik, de mindenképp érdemes az alábbi változatot kipróbálni, hiszen nagyon finom és különleges.
Hozzávalók:
zsemlemorzsa,
liszt,
tojás,
olaj,
fűszernövények.
Elkészítés: zsemlemorzsát könnyen készíthetsz otthon, csupán néhány szelet szárazabb kenyérre lesz szükséged. A kenyereket a fűszernövényekkel együtt turmixold össze, majd öntsd egy hűálló tálcára, és tedd néhány percre a sütőbe.
A tojásokat nyersen üsd bele lobogó vízbe, majd, amikor szépen megfőttek, csorgasd le a víztől, és vedd ki. Hagyd kissé kihűlni, és forgasd bele egy kevés lisztbe, tojásba, és a megpirult zsemlemorzsába. Ezután felforrósított olajban süsd meg őket.