A tejberizs az egyik közkedvelt édességünk, amit már gyerekkorunk óta imádunk és fogyasztunk. Tápláló, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
A tejberizs továbbfejlesztett változata a rizsfelfújt, ez is nagyon sok háztartásban szerepel vasárnapi desszertként. A törökök imádják, nincs olyan család, aki ne ismerne egy ősi rizsfelfújt receptet.
Készíthetjük vacsorára, de akár ebédre is. Készítsd el te is, mert nagyon finom, mindenkit levesz majd a lábáról.
Hozzávalók:
tej,
rizs,
vanília esszencia,
2 tojás,
15 gramm vaj.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Elkészítés: a tejet forraljuk fel, majd adjuk hozzá az előre megfőzött rizst, és turmixoljuk össze. Ha úgy tűnik, hogy túl sűrű az állaga, még adjunk hozzá egy kevés tejet. Nem muszáj teljesen pürésre turmixolni, hagyhatunk benne egy-két épebb rizsszemet is.
Adjunk hozzá 15 gramm vajat, egy csepp vanília esszenciát, és két tojás sárgáját. Keverjük jól el, majd öntsük kisebb tűzálló tálkákba, a tetejüket szórjuk meg barna cukorral. Tegyük a sütőbe, és addig süssük, míg a tetején a cukor karamellizálódik.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára fogyasztás előtt. Befőttel is tálalhatjuk.