KezdőlapReceptekCékla savanyúság télire

Cékla savanyúság télire

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A cékla az ősz és a tél zöldsége, rendkívül egészséges, számos módon felhasználható, így kiváló savanyúság készíthető belőle télire. Hoztunk nektek egy nagyon finom receptet, amit még a szomszédasszony is el fog kérni, ha megkóstolja.

Ha eddig nem készítettél cékla savanyúságot, mert attól féltél, hogy nem úgy sikerül, ahogy szeretted volna, itt az ideje, hogy kipróbáld.

Hidd el, nincs vesztenivalód és ezt a receptet nehéz elrontani, a végén pedig nagyon büszke leszel magadra. Bár könnyebb boltban megvenni, nem biztos, hogy egészségesebb is.

Az alábbiakban lépésről lépésre elmagyarázzuk, mit kell tenned ahhoz, hogy minden az elvárásaidnak megfelelően alakuljon. Amilyen jó, akár sima kenyérrel is eheted. Csodálatosan illik sertéssült, marhahús mellé is.

Vörös cékla télire

Hozzávalók:

  • 1,5 kiló vörös cékla,
  • 18 gramm só,
  • 40 gramm cukor,
  • 900 ml víz,
  • 20 gramm kömény,
  • tíz szál torma,
  • 100 ml ecet,

Elkészítés:



Kezdetnek mossuk meg és főzzük meg a céklát. Ha puhára főtt a zöldségünk, akkor vágjuk kockákra a céklát, de ha kedvünk tartja akkor szeletelhetjük is. Én kockákra vágva szeretem, de van aki reszelőn lereszeli a céklát, így is tökéletesen finom lesz. A tormát is lereszeljük és a lereszelt céklához adjuk.

Öntsük egy nagyobb lábosba a vizet, adjuk hozzá a köményt, a cukrot, köményt és a sót.  Alacsony hőfokon kevergessük, amíg a hozzávalók el nem olvadnak.

Tegyük a céklát egy előzőleg megtisztított és megszárított befőttes üvegekbe. Öntsük rá a fűszerekkel elkészített vizet, majd fedjük le a savanyúságot. Ezután már csak annyi maradt hátra, hogy élvezzük az általunk elkészített finomságot.

Jó étvágyat hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet