Ilyenkor jó, ha minél több nyári ízt üvegbe zárunk, hiszen télen legjobb esetben be kell érnünk az általunk eltett savanyúsággal.
Akkor majd csak nosztalgiával fogunk gondolni a lédús paradicsomokra és a roppanó paprikákra. Tegyünk el chili krémet, hogy télen is élvezhessük karakteres ízét.
Hozzávalók:
- 5-6 db kápia paprika,
- 1 dl olaj,
- 5-6 kanál só,
- 4-5 chili paprika.
Elkészítés: A kápiákat megmossuk, kisebb darabokra vágjuk és turmix gépbe tesszük. Majd hozzátöltjük az olajat, sót és a chilit.
Az egészet jól összeturmixoljuk, és előre kimosott övegekbe töltjük. Ha kicsit krémesebbre akarjuk, akkor ne kápiát használjunk, mert az elég vizes, inkább kaliforniai vagy pritamin paprikát válasszunk.
Ha különlegesebbre szeretnénk, akkor darálás előtt süssük le a paprikákat, így egy érdekes füstös ízt kapunk.