KezdőlapReceptekLevesekCsípős sütőtök-krémleves

Csípős sütőtök-krémleves

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Csodálatos ízű, könnyen és gyorsan elkészíthető, dekoratív leves. Önmagában is nagyon finom, és felmelegít a hűvös őszi estéken, de vacsoránál levesként is kiválóan megállja a helyét. Kortól és ízléstől függően készíthetjük csípősre, vagy kihagyhatjuk az erős összetevőket.

Hozzávalók:

1 nagy sütőtök (2,5 – 3 kg)
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál vaj/margarin 1 fej apróra vágott vörös hagyma kb. 1 liter erőleves (csirke, marha)
1 nagy, hámozott, felkockázott krumpli
2 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál curry por
Tabasco szósz, csípős paprika ízlés szerint
só és egész bors az ízesítéshez
2 evőkanál pirított tökmag

Vágja félbe a megmosott sütőtököt a közepénél, és szedje ki kanállal a magokat és a magházat. Távolítsa el a tök héját, majd vágja kockákra a tök-húst.

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítse fel az olíva-olajat és a vajat. Amikor a vaj teljesen elolvadt adja hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsa meg. 2-3 percig pirítsa üvegesre, de közben ügyeljen rá, hogy le ne égjen. Ha megpirult, akkor adja hozzá a sütőtököt, a húslevet és a krumplit, majd állítsa nagy lángra a tűzhelyet. Miután felforrt a leves, állítsa ismét alacsonyabb fokozatra a tűzhelyet, tegyen fedőt a lábasra, és addig főzze, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ez kb. 20-25 perc.

Amikor megpuhultak a zöldségek szűrőkanállal szedje át egy turmixgépbe egy kis lével, vagy merülő-mixerrel pépesítse a levest. Adja hozzá a narancshéjat, a fűszereket, curry port, sót, borsot. A leves elkészül néhány perc folyamatos kavargatás közbeni forralás után. Már tálalhatja is. Melegített tálban, vagy csészében tálaljuk, megszórva pirított tökmaggal, narancshéjjal díszítve.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet