Hozzávalók: egy tasak lasagne, 1 apróra vágott vöröshagyma, 100 g felvágott gomba, 1 összezúzott fokhagyma, 350 g csirkemell kockákra vágva, 150 ml vörösbor feloldva 100 ml vízben, 250 g paradicsomlé, 1 kanál cukor.
A lasagnéhez szükséges Bechamel mártás: 75 g vaj, 50 g liszt, 1 felvert tojás, 600 ml tej, 75 g parmezán, só, borsó
Elkészítés: Egy lábosban olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a gombát és a csirkehúst, 4-5 percig állni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a vörösbort, majd 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomlét és a cukrot, majd addig főzzük, amíg a hús kész lesz.
Egy másik lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük kissé, majd levesszük a lábost a tűzről és lassan a tejet is hozzáadjuk, ügyelve arra, hogy ne csomosodjon meg, majd ismét tűzre tesszük és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a felvert tojást is, a fél parmezánt, sót és borsot.
Előkészítjük a lasagne lapokat a csomagoláson feltüntetett módon. Egy tepsit bekenünk vajjal, majd három réteg lapot tesszük alól. Rárakjuk a húsos keveréket, majd erre jön ismét három lap lasagne, majd ismét hús.
Az utolsó réteg lasagne-ra ráöntjük a bechamel mártást, és rászórjuk a megmaradt parmezánt. 40-50 percig sütjük perben.
Zöldségekkel kiegészíthetjük ezt a finom lasagnét.