Felejtsük el a megszokott tökfőzeléket, hiszen a cukkinit és tököt számos más módon is elkészíthetjük. Íme, a cukkinis palacsinta.

Hozzávalók: 2 tojás, 1 csésze szénsavas víz, cukkini, 2-3 evőkanál olaj, kapor, petrezselyem, só, bors, 1 liszt csésze, reszelt sajt (egyenként 2 evőkanál minden palacsintára)
Elkészítés: A cukkinit reszeljük le, sózzuk be, majd hagyjuk egy picit állni, és nagyon jól csavarjuk ki, hagyjuk, hogy lecsorogjon a leve. A tojásokat keverjük el csomómentesre egy csipet sóval, borssal, keverjük hozzá az ásványvizet, olajat és lisztet. Végül adjuk hozzá a jól lecsorgatott cukkinit és az apróra vágott kaprot.
A keveréket tegyük a hűtőbe egy tíz percre, majd kezdődhet a sütés. A palacsintákat a szokásos módon, mindkét oldalukon süssük meg, majd még forrón tekerjük fel. Közben mindenikbe adjuk egy-egy kanál reszelt sajtot.