Hozzávalók:
Tésztájához: összegyúrunk 50 dkg. finom lisztet, 25 dkg. margarint, 4 evőkanál porcukrot, 1,5 dkg. tejben futtatott élesztőt, 2 evőkanál rumot, 3 tojás sárgáját, csipetnyi sót, kevés tejfölt, majd 4 cipóra osztjuk és 1-2 órát pihentetjük.
Töltelékhez: 40 dkg darált diót 2 dl. vízzel felfőzünk, hozzáadunk 15 dkg. porcukrot, 1 vaníliás cukrot, 10 dkg. mazsolát és sűrűre főzzük, aztán néhány kanál baracklekvárt adunk hozzá, majd kihűtjük.
A cipókat egyenként téglalapalakúra gyúrjuk, megtöltjük és egyenként összegöngyöljük. Tojássárgájával megkenjük a felületét, fél órát pihentetjük. Ezután keresztirányba is megkenjük tojássárgájával, majd sütés előtt megint hosszirányba kenjük meg. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, és már kész is.