KezdőlapReceptekDiós bejgli

Diós bejgli

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Hozzávalók:
Tésztájához: összegyúrunk 50 dkg. finom lisztet, 25 dkg. margarint, 4 evőkanál porcukrot, 1,5 dkg. tejben futtatott élesztőt, 2 evőkanál rumot, 3 tojás sárgáját, csipetnyi sót, kevés tejfölt, majd 4 cipóra osztjuk és 1-2 órát pihentetjük.

Töltelékhez: 40 dkg darált diót 2 dl. vízzel felfőzünk, hozzáadunk 15 dkg. porcukrot, 1 vaníliás cukrot, 10 dkg. mazsolát és sűrűre főzzük, aztán néhány kanál baracklekvárt adunk hozzá, majd kihűtjük.

A cipókat egyenként téglalapalakúra gyúrjuk, megtöltjük és egyenként összegöngyöljük. Tojássárgájával megkenjük a felületét, fél órát pihentetjük. Ezután keresztirányba is megkenjük tojássárgájával, majd sütés előtt megint hosszirányba kenjük meg. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, és már kész is.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet