KezdőlapReceptekÉtelekÉdes-hagymás lazac

Édes-hagymás lazac

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ötvözzük a lazac kedvező élettani hatásait egy kis pikáns körítéssel!

Hozzávalók:

  • 4 db 12 dkg – os lazacszelet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 kis fej hagyma, vékony karikákra vágva
  • 1 evőkanál méz
  • 1/4 csésze rizsbor ecet
  • 1 evőkanál light, cukormentes sárgabarack befőtt

Elkészítés:

1. A sütőt 180°C -ra melegítsük elő.

2. A lazacfiléket fektessük egy közepes méretű sütőpapírra, és a sütőben 10-12 percig süssük.



3. Mig a lazac sül, az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű teflonsütőben, hozzáadjuk a hagymát, és 7-10 percig sütjük, amíg barnára nem pirul.

4. Egy kis tálkában összekeverjük a mézet, ecetet és a sárgabarackbefőttet. Ráöntjük a serpenyőben sülő hagymára, és további két percig sütjük. Mikor kész, a filékre merjük.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet