Ki szeret ebéd után mosogatni? Ez az egyik legborzasztóbb házimunka, és minél tovább halogatjuk, annál rosszabbul esik! Igyekezzünk úgy főzni, hogy a lehető legkevesebb edényt használjuk fel közben.
Az alábbi fogást azért is imádjuk, mert egyetlen edényben készül el a rizs, és a hús is.
Hozzávalók:
kockákra vágott csirkehús,
apróra vágott vöröshagyma,
apróra vágott fokhagyma,
apróra vágott zöld koriander,
citrom,
½ csésze rizs,
2 csésze csirkehúsleves.
Elkészítés: forraljunk egy kevés olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd pirítsuk meg enyhén az apróra vágott hagymát. Ezután adjuk hozzá a csirkehúst, és a fokhagymát. Addig pirítsuk a csirkét, míg enyhén aranybarna lesz.
Öntsük hozzá a rizst, kevergessük 2 percig, majd öntsük fel a csirkehúslevessel. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot, fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk még húsz percig párolódni.
A végén csavarjunk hozzá egy kevés citromlevet, és szórjuk meg az apróra vágott friss korianderrel.