Mindig is csodáltam azokat a háziasszonyokat, akik tökéletes uborkát tudtak eltenni télire. Olyat, amibe, ha beleharapunk ropogós, de mégis ízletes, és nem túl kemény.

Savanyú uborkát eltenni nem túl nehéz, de mégis előfordul, hogy nem sikerül. Mutatunk egy ropogós receptet.
Hozzávalók:
3 kg uborka,
1 torma,
300 ml ecet,
1 liter víz,
2 evőkanál cukor,
bors,
szárított kapor,
zeller- és babérlevél,
mustármag,
1 csomag savanyúságtartósító.
Elkészítés: a csemege uborkákat alaposan mossuk meg, szeleteljük fel, majd tegyük a sterilizált üvegekbe. Dugdossuk közé a csíkokra vágott tormát, szórjunk az üvegbe 3-4 szem borsot, kaprot, egy pár zeller- és babérlevelet, és egy-egy csipet mustármagot.
Készítsünk ecetes, cukros vizet, tegyük bele a tartósítószert, majd főzzük fel. Öntsük az üvegekbe, zárjuk jól le, majd miután lehűltek, tegyük sötét, hűvös helyre az üvegeket.