KezdőlapReceptekEláruljuk: ez a ropogós ecetes uborka titka

Eláruljuk: ez a ropogós ecetes uborka titka

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Mindig is csodáltam azokat a háziasszonyokat, akik tökéletes uborkát tudtak eltenni télire. Olyat, amibe, ha beleharapunk ropogós, de mégis ízletes, és nem túl kemény.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Pockafwye/Flickr.com

Savanyú uborkát eltenni nem túl nehéz, de mégis előfordul, hogy nem sikerül. Mutatunk egy ropogós receptet.

Hozzávalók:
3 kg uborka,
1 torma,
300 ml ecet,
1 liter víz,
2 evőkanál cukor,
bors,
szárított kapor,
zeller- és babérlevél,
mustármag,
1 csomag savanyúságtartósító.

Elkészítés: a csemege uborkákat alaposan mossuk meg, szeleteljük fel, majd tegyük a sterilizált üvegekbe. Dugdossuk közé a csíkokra vágott tormát, szórjunk az üvegbe 3-4 szem borsot, kaprot, egy pár zeller- és babérlevelet, és egy-egy csipet mustármagot.

Készítsünk ecetes, cukros vizet, tegyük bele a tartósítószert, majd főzzük fel. Öntsük az üvegekbe, zárjuk jól le, majd miután lehűltek, tegyük sötét, hűvös helyre az üvegeket.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet