Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Sokan megfogadjuk magunknak, hogy gyakrabban főzünk otthon, és kevesebbet eszünk étteremben, vagy rendelünk házhoz, de ezt az ígéretet sokszor nem könnyű betartani.

Próbálunk olyan alapanyagokat vásárolni, amik megkönnyítik a dolgunkat, például kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet, de az inakkal még így is meggyűlhet a bajunk. Nos, ennek a TikTok videónak köszönhetően mostantól jóval kevesebbet kell szenvedned a hús előkészítésével, és több időd jut arra, hogy élvezd az ízeket.

Fantasztikus trükk, amivel pillanatok alatt eltávolíthatod a fehér inakat a csirkemellből

Amikor Mandy Klentz megtanulta, hogy távolíthatja el az inakat a csirkemellből mindössze egy villa és egy papírtörlő segítségével, úgy érezte, azonnal meg kell osztania ezt a trükköt a világgal. A videót, amit a TikTokra töltött fel, már több mint 4 millióan látták.

A módszer annyira egyszerű, hogy szinte hihetetlen, hogy eddig nem tudtunk róla. Nincs szükség hozzá másra, csak egy villára, és valamire, amivel megfoghatod a csúszós húst (például konyhai papírtörlőre). A lépések a következők:

Helyezd az ín végét a villa két foga közé.
Fog meg az ín végét egy papírtörlővel, mivel a hús valószínűleg csúszós.
Ezután nyomd lefelé a villát, és húzd kifelé a csirkemellből az ínt.

Mandy videójának hála többé nem kell 10-15 percet bajlódnunk, és késsel vagdosnunk a bosszantó kis inakat.

@raising_krazies

Best cooking hack ever! #cookinghacks #tiktokmoms #itsdinnertime #cookingontiktok #lifehack #momsoftiktok #whatsfordinner #waitforit #fyp

♬ original sound – raising_krazies

További tippek a csirke elkészítéséhez

Ha az inakat eltávolítottad, már csak meg kell sütnöd a csirkemellet. Erről a húsról gyakran állítják azt, hogy unalmas, és túl száraz. Most azonban mutatunk egy módszert, amivel minden alkalommal ízletes, szaftos ételt készíthetsz.

Klopfold ki a húst: Egy széles fenekű befőttesüveg vagy bármilyen más alkalmas eszköz segítségével klopfold ki a húst, hogy mindenhol egyforma vastag legyen.

Fűszerezz: Mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal.

Melegítsd fel a serpenyőt: Melegítsd fel a serpenyőt közepes vagy magas hőfokon, és amikor már forró, adj hozzá annyi olajat vagy vajat, ami bevonja az edény alját.

Sütés: Közepes hőfokon süsd egy percig a csirkemell egyik oldalát, amíg enyhe aranybarna színt nem kap.

Fordítsd meg: Óvatosan fordítsd meg egy húscsipesszel, vagy fakanállal, de ne villával, hogy ne szúrd át a húst.

Csökkentsd a hőt: Ezután folytasd alacsony hőfokon a sütést.

Takard le: Helyezz egy szorosan illeszkedő fedőt a serpenyőre, és folytasd így a sütést 10 percig. Ezalatt egyetlen egyszer se emeld fel a fedőt, hogy ránézz a húsra.

Kapcsold le a hőt: 10 perc elteltével kapcsold le teljesen a hőt a serpenyő alatt, de még ne vedd le a fedőt. Ha elektromos tűzhelyet használsz, vedd le az edényt a főzőlapról. Hagyd így állni a csirkét további 10 percig. Ne feledd: ne emelgesd a fedőt!

Vedd le a fedőt: Az újabb 10 perc elteltével vedd le a fedőt, és egy húshőmérővel ellenőrizd, hogy átsült-e a hús. Ezután már élvezheted is a szaftos, zamatos falatokat.