A bundás kenyér, nemzetközi nevén french toast, igencsak gyakori étel a magyar konyhában is. Leginkább reggelire készítjük, hiszen könnyű, és annyira változatosan el lehet készíteni. És mégis laktatos.

Nézzük, milyen hibákat követünk el, ha mégsem lesz olyan a reggelink, mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
1. Túl sok tej és cukor
Ha túl sok tejet használsz, a tojás nem tud rendesen átsülni, nyers marad és a kenyér nehéz, sületlen lesz. Márpedig a bundás kenyér könnyed és légies kell legyen. Belül puhább, a széleinél ropogósabb – ilyen az ideális bundás. Ha valamilyen édes feltéttel, például lekvárral, csokikrémmel fogjuk fogyasztani, maga az alap nem kell túl ok cukrot tartalmazzon.
2. Nincs jól eldolgozva a tojás
Senki sem szeretne sárgás tojásdarabkákat ropogtatni, ezért ajánlott a tojást jól eldolgozni, míg teljesen beleolvad a masszába.
3. Nem megfelelő a kenyér állaga
A kenyér kellőképpen légies, könnyed, belül puhább, kívül ropogósabb kell legyen. Ne legyenek túl vékonyak a szeletek, mert akkor könnyen törnek. Ha vastagok akkor nem lesznek ropogósak. Az ideális szelet 2-2, 5 cm vastagságú.
4. Nincs jól elkeverve az alap
Sokszor tévedhetünk azzal is, ha gyorsan összedobjuk a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. Mindenik hozzávaló hozzáadásakor legalább 1-1 percig kevergessük, hogy jól össze tudjon állni a massza.
5. Nem megfelelő hőmérsékleten sütjük
Ha ugyanazon a hőmérsékleten sütjük, mint a húsokat, akkor az nem lesz jó, mivel szétég a kenyér. A benne levő cukor kiolvad, karamellizálódik és megég, a belseje pedig nyers fog maradni. Közepes lángon süssük mindkét oldalát 3-4 percig.
6. Ne használjunk hideg serpenyőt
Enyhén langyosítsuk fel a serpenyőt, amikor beletesszük a masszát, különben a hideg hatására könnyen szétfolyik.