Az avokádót méltán nevezhetjük szuperélelmiszernek is, hiszen rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz. Fogyasszunk belőle minél többet! Most megmutatjuk, hogyan tudjuk kiválasztani a legtökéletesebb példányt.
Mára már nálunk is könnyen beszerezhető a sötétzöld aligátorkörte, de mivel kissé tájidegen, nem igazán tudjuk eldönteni, hogy saját hazájában hogy is nézhet ki egy érett, egészséges példány. Kemény vagy lágy állaga legyen, jó-e az, ha sötétzöld, vagy inkább a halványabb finomabb?
Az áruház polcai előtt állva, gyakran állunk tanácstalanul, kezünkben az avokádóval. Jó tudni, hogy nem baj az, ha viszonylag éretlen az avokádó, vigyük haza. Tegyük be egy érett alma társaságában egy papírzacskóba, így másnapra szépen, természetes körülmények között megérik az avokádó is.
Távolítsuk el a végénél található kicsi bütyköt, ha az alatta található rész nagyon zöld, akkor azt jelenti, hogy az avokádó éretlen. Hogyha sötétbarnás ez az rész, akkor viszont túlérettséget mutat. Ebben az esetben a húsa teljesen puha, barnás, nem alakalmas fogyasztásra. Az avokádó akkor a legjobb, hogyha a szárrésznél a húsa enyhén sárgás. Ilyenkor könnyedén tudunk dolgozni vele, se nem kemény, se nem túl lágy.
Így kellemes állagú és egészséges krémet tudunk kikeverni belőle.