KezdőlapReceptekEzzel a trükkel állapíthatjuk meg 1 PERC alatt, hogy érett-e az AVOKÁDÓ

Ezzel a trükkel állapíthatjuk meg 1 PERC alatt, hogy érett-e az AVOKÁDÓ

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az avokádót méltán nevezhetjük szuperélelmiszernek is, hiszen rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz. Fogyasszunk belőle minél többet! Most megmutatjuk, hogyan tudjuk kiválasztani a legtökéletesebb példányt.

avocado

Mára már nálunk is könnyen beszerezhető a sötétzöld aligátorkörte, de mivel kissé tájidegen, nem igazán tudjuk eldönteni, hogy saját hazájában hogy is nézhet ki egy érett, egészséges példány. Kemény vagy lágy állaga legyen, jó-e az, ha sötétzöld, vagy inkább a halványabb finomabb?

Az áruház polcai előtt állva, gyakran állunk tanácstalanul, kezünkben az avokádóval. Jó tudni, hogy nem baj az, ha viszonylag éretlen az avokádó, vigyük haza. Tegyük be egy érett alma társaságában egy papírzacskóba, így másnapra szépen, természetes körülmények között megérik az avokádó is.

Távolítsuk el a végénél található kicsi bütyköt, ha az alatta található rész nagyon zöld, akkor azt jelenti, hogy az avokádó éretlen. Hogyha sötétbarnás ez az rész, akkor viszont túlérettséget mutat. Ebben az esetben a húsa teljesen puha, barnás, nem alakalmas fogyasztásra. Az avokádó akkor a legjobb, hogyha a szárrésznél a húsa enyhén sárgás. Ilyenkor könnyedén tudunk dolgozni vele, se nem kemény, se nem túl lágy.

Így kellemes állagú és egészséges krémet tudunk kikeverni belőle.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet