Ha ezt valaki megkóstolja, örökre búcsút int a már függőségig megszokott hasábburgonyának. Csak tömtük és tömtük magunkba a panírozott avokádót. Megmutatjuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 2 tojás, 2 avokádó, 2 evőkanál liszt, ¼ csésze zsemlemorzsa, egy csipet só, egy csipet piros paprika, egy karikákra vágott citrom, egy kevés olaj.
Elkészítés: az avokádókat hámozzuk meg, távolítsuk el a magot, majd vágjuk vékony szeletekre a félbevágott részeket. Mindenik félből hat szelet fog kijönni. Gyújtsuk be a sütőt, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük el egy tálban a lisztet, a sót és a paprikát. Egy másik tálban verjük fel habosra a tojások fehérjét. Mártsuk bele az avokádókat előbb a lisztes keverékbe, majd a tojásba, ezután pedig a zsemlemorzsába.
Tegyünk a sütőpapírra pár csepp olajat, majd fektessük rá a panírozott avokádókat. Addig hagyjuk míg szép barnára sülnek, majd fordítsuk át a másik oldalukra is. Tálaljuk citromkarikákkal.