Bár nem egy megszokott desszert, de nagyon különleges és első kóstolás után sokak kedvencévé válik. Akik szeretik a csípőset, mindenképp próbálják ki!
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Hozzávalók: 2 kg paradicsompaprika, 1 db chili paprika, 50 dkg befőző cukor (2:1), 2 dl fehérbor ecet, 2 db citrom leve, 3 teáskanál só
Elkészítés: a paprikákat jól mossuk meg, majd egy tepsire fektetve tegyük be a sütőbe. Addig süssük, míg a héjuk jól meg nem barnul. Ha valakinek lehetősége van rá, szabad tűzön is sütheti, így sokkal ízletesebb lesz.
Amikor kész lesz, hagyjuk egy keveset hűlni, majd távolítsuk el a paprikák magházát. A paprikát mixerrel pürésítsük, majd keverjük hozzá a citromok levét, sót és a cukrot. Főzzük fel, majd mikor forrni kezd, adjuk hozzá az ecetet és az apróra vágott chili paprikát. Kavargassuk a lángon még tíz percig, majd tegyük üvegekbe.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Bár nem az a hagyományos lekvár, így csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mire használjuk. Akárcsak az áfonyaszószt ehetjük sajtok, húsok, szendvicsek, és rizses ételek mellé is.