KezdőlapReceptekFinom furaság: készítsünk pirospaprika lekvárt

Finom furaság: készítsünk pirospaprika lekvárt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Bár nem egy megszokott desszert, de nagyon különleges és első kóstolás után sokak kedvencévé válik. Akik szeretik a csípőset, mindenképp próbálják ki!

csipospaprika-lekvar

Hozzávalók: 2 kg paradicsompaprika, 1 db chili paprika, 50 dkg befőző cukor (2:1), 2 dl fehérbor ecet, 2 db citrom leve, 3 teáskanál só

Elkészítés: a paprikákat jól mossuk meg, majd egy tepsire fektetve tegyük be a sütőbe. Addig süssük, míg a héjuk jól meg nem barnul. Ha valakinek lehetősége van rá, szabad tűzön is sütheti, így sokkal ízletesebb lesz.

Amikor kész lesz, hagyjuk egy keveset hűlni, majd távolítsuk el a paprikák magházát. A paprikát mixerrel pürésítsük, majd keverjük hozzá a citromok levét, sót és a cukrot. Főzzük fel, majd mikor forrni kezd, adjuk hozzá az ecetet és az apróra vágott chili paprikát. Kavargassuk a lángon még tíz percig, majd tegyük üvegekbe.

Bár nem az a hagyományos lekvár, így csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mire használjuk. Akárcsak az áfonyaszószt ehetjük sajtok, húsok, szendvicsek, és rizses ételek mellé is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet