Elkészítési idő:
3 óra (közepes nehézségű)
Hozzávalók:
1/2 tyúk vagy 1 egész csirke
5 sárgarépa
1 petrezselyem
1 hagyma
1/2 karalábé
1 paprika
1 kötés zöld petrezselyem
1 delikát
bors
A galuska elkészítéséhez:
1 tojás
125 gr gríz
só
Elkészítési mód:
A húst és a zöldségeket jól megpucoljuk, majd 5 l hideg vízbe főni tesszük. Ehhez hozzáadunk 1 kanál delikátot és sót, ízlés szerint. Miután a leves megfőtt, leszűrjük, majd a tiszta levest egy új fazékba töltjük. Laskával vagy galuskával tálalható.
Ha laskával szolgáljuk, főzzük bele a laskát egyenesen a levesbe. Ha galuska mellett döntünk, a következőképpen készíthetjük ezt el.
Elválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától, amelyhez hozzáadunk egy kevés sót, majd felverjük. Miután elkészült, hozzáadjuk a tojássárgáját és a grízt, majd jól összekeverjük. Egy kanál segítségével galuskákat formálunk, majd a fövő levesbe tesszük.
Miután az összes galuska a levesbe került, lefedjük, és főni hagyjuk még 5 percet, majd ezt követően lezárt tűz mellett pihenni hagyjuk még 10 percet.
Jó étvágyat!