Képzeld csak el, milyen lenne egy igazi csokisütibe harapni, mely alig tartalmaz zsiradékot, ráadásul gluténmentes, omlós és csupa csoki, talán a legfinomabb csokisüti, amit valaha is kóstoltál. Ne képzelődj tovább, inkább készítsd el!
Hozzávalók: 2 csésze gluténmentes liszt, ¾ csésze kakaópor, 1 teáskanál szódapor, ¾ csésze érett avokádódarabkák, 3 teáskanál szőlőmagolaj, ½ csésze cukor, ½ teáskanál tengeri só, 1 és ¼ zsírszegény tej, ¾ csésze zsírszegény joghurt, 2 teáskanál vaníliakivonat, 1 tojás, ¼ csésze nagyon forró kávé, 1 és ¼ csésze félédes csokireszelék.
Hogyan készítsd el? Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra, és egy kb 28 centiméter hosszú kalácsformát bélelj ki sütőpapírral. Egy nagyobb edényben vegyítsd össze a lisztet, kakaót és a szódaport. Ha megvagy, a közepébe vájj egy gödröt.
Az avokádót tedd egy közepes edénybe, és egy villa segítségével zúzd péppé. Add hozzá az olajat, cukrot, tejet, sót, joghurtot és a vaníliát. Végül add hozzá a tojást, és keverd alaposan össze. A nedves hozzávalókat keverd fokozatosan a szárazokhoz, míg teljesen össze nem állnak. Ekkor öntsd hozzá a forró kávét, majd a csokireszeléket is.
Öntsd a masszát a tepsibe, és süsd kb 1 óráig. Ha kész, hagyd kb 20 percet pihenni a tepsiben, és csak azután emeld ki. Ezidő alatt a közepe kissé besüllyed, és szaftos marad. A szeleteléssel további egy órát még várnod kell. Jó étvágyat!
Elkészítési idő 20 perc, sütés ideje kb 1 óra.