A quiche az egyik személyes kedvencem, ha lehetne reggeltől-estig azt ennék: változatos, ízletes és ezerszer jobb, mint egy pizza. Nagy előnye, hogy kevés hozzávaló kell, gyorsan elkészül, és, ha az alapreceptet megtanultuk, kedvünk szerint variálhatjuk.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Lehet belőle ebéd, vacsora, és ha marad belőle még akkor reggelire és tízóraira is fogyaszthatjuk. Ha kisebb quiche-ket sütünk, akkor csomagolhatjuk a gyereknek tízóraira, imádni fogja.
Hozzávalók az alaptésztához:
- 25 dkg liszt,
- 12, 5 dkg vaj,
- 1 db tojás,
- csipet só
A töltelék most leginkább gombás lesz, de bármivel variálhatjuk: kukoricával, hagymásan, sajtosan, sonkásan… stb.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Tehát a töltelékhez szükségünk lesz:
- 25 dkg csiperkére,
- 1 nagy fej vöröshagymára,
- 1 gerezd fokhagymára,
- 1 db pirospaprika,
- 1 póré hagymára,
- 3 db tojás,
- 20 dkg füstölt sajt,
- 2 dl tejszín,
- kakukkfű
Először a lisztet a vajjal és a tojással keverjük el, és gyúrjuk simára, majd tegyük bele a kivajazott quiche sütőbe. Nem nagy ördöngösség, egyszer kell ezt a formájú tepsit megvásárolni, aztán majd sűrűn használhatjuk.
Míg sül a tészta, készítsük el a tölteléket. A vöröshagymát és fokhagymát pirítsuk meg az olívaolajon, és süssük meg benne az apróra szeletelt gombát és piros paprikát, morzsoljunk bele kakukkfüvet, sózzuk és borsozzuk. Mikor kész van keverjük össze a felvert tojásokkal és öntsük rá a félig megsült tészta tetejére. Vágjunk rá póréhagymát, és reszeljünk rá füstölt sajtot, majd tegyük vissza a sütőbe, míg a sajt aranybarna lesz a tetején.