KezdőlapReceptekÉtelekGombás póréhagymás quiche ebédre

Gombás póréhagymás quiche ebédre

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A quiche az egyik személyes kedvencem, ha lehetne reggeltől-estig azt ennék: változatos, ízletes és ezerszer jobb, mint egy pizza. Nagy előnye, hogy kevés hozzávaló kell, gyorsan elkészül, és, ha az alapreceptet megtanultuk, kedvünk szerint variálhatjuk.

quiche-gombaval

Lehet belőle ebéd, vacsora, és ha marad belőle még akkor reggelire és tízóraira is fogyaszthatjuk. Ha kisebb quiche-ket sütünk, akkor csomagolhatjuk a gyereknek tízóraira, imádni fogja.

Hozzávalók az alaptésztához:

  • 25 dkg liszt,
  • 12, 5 dkg vaj,
  • 1 db tojás,
  • csipet só

A töltelék most leginkább gombás lesz, de bármivel variálhatjuk: kukoricával, hagymásan, sajtosan, sonkásan… stb.

Tehát a töltelékhez szükségünk lesz:

  • 25 dkg csiperkére,
  • 1 nagy fej vöröshagymára,
  • 1 gerezd fokhagymára,
  • 1 db pirospaprika,
  • 1 póré hagymára,
  • 3 db tojás,
  • 20 dkg füstölt sajt,
  • 2 dl tejszín,
  • kakukkfű

Először a lisztet a vajjal és a tojással keverjük el, és gyúrjuk simára, majd tegyük bele a kivajazott quiche sütőbe. Nem nagy ördöngösség, egyszer kell ezt a formájú tepsit megvásárolni, aztán majd sűrűn használhatjuk.

Míg sül a tészta, készítsük el a tölteléket. A vöröshagymát és fokhagymát pirítsuk meg az olívaolajon, és süssük meg benne az apróra szeletelt gombát és piros paprikát, morzsoljunk bele kakukkfüvet, sózzuk és borsozzuk. Mikor kész van keverjük össze a felvert tojásokkal és öntsük rá a félig megsült tészta tetejére. Vágjunk rá póréhagymát, és reszeljünk rá füstölt sajtot, majd tegyük vissza a sütőbe, míg a sajt aranybarna lesz a tetején.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet