KezdőlapReceptekÉtelekGombás zakuszka

Gombás zakuszka

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Hozzávalók: 1 kg friss csiperkegomba, 3 kg gogos paprika, 1 kg fehérhagyma, 2 kg paradicsom, 1 liter olaj, só, bors, babérlevél, 1 egész citrom, tartósítószer.

Elkészítése: az apróra vágott hagymát, a szeletekre vágott gombával együtt megdinszteljük. A gogos paprikákat megsütjük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: a kockára vágott paradicsomot és a citromlevet. Addig rotyogtatjuk amíg lefő a leve. Tetszés szerint ízesítjük, majd forrón befőttes üvegekbe tesszük, olajat töltünk a tetejére, késhegynyi tartósítószert tesszük bele, majd az üvegeket lekötjük. Egymás mellé téve, ruhával takarva lehűtjük.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet