Egyszerűen elkészíthető, meleg, könnyű salátát ajánlunk most a figyelmedbe, ami után garantáltan megnyalod mind a tíz ujjad! Készíts velünk grillezett padlizsánt, pergelt szezámmagos öntettel! Hm…
Mi kell hozzá?
2 padlizsán, olívaolaj, citromlé, só, bors, (megpergelt) szezámmag, 1 gerezd fokhagyma.
Hogyan készítsd el?
A padlizsánokat vágjuk karikára, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük fel az előremelegített grill-rácsra. Míg sülnek, készítsük el az öntetet a fokhagymával, citromlével és a pirított szezámmag felével. Keverjük össze ezeket, majd ízesítsük és öntsünk hozzá kevés olívaolajat is. Mikor elkészültek a padlizsánkarikák, melegen mártsuk meg őket ebben a szószban, hogy teleszívják magukat aromával! Jó étvágyat!
Nehézségi fok: könnyű. Porció: 4 személyre. Elkészítési idő: kb. 30 perc.