KezdőlapReceptekÉtelekGrillezett padlizsán, pergelt szezámmaggal

Grillezett padlizsán, pergelt szezámmaggal

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Egyszerűen elkészíthető, meleg, könnyű salátát ajánlunk most a figyelmedbe, ami után garantáltan megnyalod mind a tíz ujjad! Készíts velünk grillezett padlizsánt, pergelt szezámmagos öntettel! Hm…

Mi kell hozzá?

grillezet-padlizsan2 padlizsán, olívaolaj, citromlé, só, bors, (megpergelt) szezámmag, 1 gerezd fokhagyma.

Hogyan készítsd el?

A padlizsánokat vágjuk karikára, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük fel az előremelegített grill-rácsra. Míg sülnek, készítsük el az öntetet a fokhagymával, citromlével és a pirított szezámmag felével. Keverjük össze ezeket, majd ízesítsük és öntsünk hozzá kevés olívaolajat is. Mikor elkészültek a padlizsánkarikák, melegen mártsuk meg őket ebben a szószban, hogy teleszívják magukat aromával! Jó étvágyat!

Nehézségi fok: könnyű. Porció: 4 személyre. Elkészítési idő: kb. 30 perc.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet