Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Van olyan étel a Földön, amit ne lehetne grillezni? A nyári szabadtéri sütésnek ezt a változatát egészen biztosan nem sokan ismerik még. Hagymára, baconra és húsra lesz szükségünk.

hagyma-bacon-recept1

Az alufóliába csomagolt csemegék pont olyan finomak, mint amilyen jól néznek ki. Csak ajánlani tudjuk! Mi gondolkodás nélkül elkészítettük, és hát nem bántuk meg. Azóta pedig sok ismerősünknek lett még a kedvence ez a különleges húsgolyó.

Hozzávalók: attól függően, hogy mekkora a társaság étvágya, 10-12 darab nagyobb vöröshagymára lesz szükség, 30-35 dkg vékonyra szeletelt bacon, 1 kg darálthús.

Elkészítés: a hagymákat pucoljuk meg, és vágjuk ketté. Csak a külső vastagabb borítólevelekre lesz szükségünk. A többit akár bele is vághatjuk a darált húsba. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük zöld fűszerekkel ízlés szerint a húst, majd formázzunk belőle akkora gombócokat, hogy beleférjenek a hagymákba.

hagyma-bacon-recept3

Ezután minden gombócot tekerjünk körbe bacon szeletekkel, tegyük fóliába, és mehet is a parázsra vagy a grillrácsra. Kb. 5 percenként forgassuk meg, egy fél óra múlva már kész is van. Tálalhatjuk parázson sült krumplival és sok-sok szezonzöldséggel.

hagyma-bacon-recept2

Fotók: mykitchenescapades.com


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!