A csoki imádatnak sajnos sokszor csak bizonyos betegségek szabnak korlátokat. Ha valaki túlsúlyos, minden bizonnyal elkezd egy idő után odafigyelni, és korlátozza azt, hogy mennyi csokit, édességet fogyaszt. Igen ám, de mi van a cukorbetegekkel, akiknek kötelező betartani a csoki diétát. Hoztunk egy receptet azoknak is, akik nem ehetnek csokit, de szeretnének: íme, a cukormentes kapucíner csokiszelet.
Hozzávalók:
A tejszínes masszához: 50 gramm darált szójapehely, 50 gramm sovány tejpor, 50 gramm hámozott, darált mandula, ízlés szerint eritrit alapú vagy más édesítőszer, 30 gramm light (30-40 %-os) margarin, pár csepp víz
A hozzávalókat gyúrjuk össze, hogy éppen nyújtható legyen a massza. Ha szükséges, vizet kell adni hozzá.
A kávés masszához: 50 gramm darált szójapehely, 50 gramm sovány tejpor, ízlés szerint eritrit alapú vagy más édesítőszer, 25 gramm light (30-40 %-os) margarin, pár csepp víz, 2 teáskanál koffeinmentes instant kávépor
Elkészítés:
Gyúrjuk össze külön-külön a tejszínes és a kávés massza hozzávalóit, majd készítsünk belőlük körülbelül egyforma vastagságú lapokat és tegyük egymásra. Egy picit nyomkodhatjuk, hogy összeragadjanak. Majd vágjuk csokiszelet nagyságúra, és hagyjuk, hogy keményedjenek össze. Ez idő alatt egy tálban olvasszunk össze egy tábla cukormentes étcsokit egy evőkanál margarinnal, és mártogassuk bele a kapucínerszeleteket. Majd helyezzük őket egy alufóliára, tegyük be a hűtőbe és hagyjuk, míg megszáradnak.