Télen hideg, borús időben sokkal inkább előtérbe kerülnek az otthon elkészített finom forró italok. Ha már unjuk a teát és a kávét, készítsünk valami finom ínycsiklandozót: forró, ízletes, hangulatvarázsló és melegít.
A tea latte (chai latte) fűszeres, tea alapú, tejes ital eredetileg Indiából származik, de már sok kávézóban megtalálhatjuk, belopta magát a kedvenceink közé. Otthon is elkészíthetjük, íme, a recept.
Hozzávalók: víz, tej, tea
Elkészítés: Forraljunk egy edényben vizet, majd 2 rész vízhez, 1 rész tejet, tejszínt vagy növényi tejet adagoljunk. Majd, ha szépen összeforrtak, tegyük bele a teát.
A teát adagolhatjuk filteres formában, ekkor 3 dl-hez egy filter teát adjunk, vagy főzhetünk külön fekete teát, vagy más kedvenc, házilag szárított teafüvünkből is.
Ízesíthetjük még fahéjjal, vaníliával, kardamonnal, borssal is. Hagyjuk állni a keveréket lefedve 5 percig, majd szűrjük le. Forrón kínáljuk, fogyasztáskor adagoljunk hozzá tejhabot.