Spenótot nem megenni csak az oviban volt divat, azon túl pedig minden felnőtt imádja. Ha jól készítjük el, és kitalálunk mellé valami izgalmas mesét például a zöld királykisasszonyról, akkor valószínű a legelvetemültebb ovis is megeszi.
Próbáljunk ki egy fantasztikus receptet.
Hozzávalók: 60 dkg spenót, 3 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 dl olaj, só
Elkészítés: A spenótot tisztítsuk és mossuk meg alaposan, majd tegyük oda egy lábasba sós vízbe főni. Közben egy másik lábasban az olajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, és a liszttel készítsük rántást belőle. Mikor megfőtt a spenót szűrjük le, pépesítsük, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a rántáshoz, sózzuk meg és tejjel hígítsuk krémes állagúra
A spenót tele van vassal, antioxidánssal és K-vitaminnal, tehát érdemes főleg tavasszal legalább hetente egyszer beiktatni étrendünkbe. Oxálsav tartalma miatt emésztésserkentő és vastagbéltisztító hatású.