KezdőlapReceptekHogyan tegyük ízesebbé a vizet?

Hogyan tegyük ízesebbé a vizet?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Tudjuk, a napi sok liter folyadék fogyasztása elengedhetetlen. Minél több vizet fogyasztunk, annál energikusabbak és egészségesebbek leszünk. Hogy mennyit kell megigyunk egy nap, azt egy idő után a szervezetünk jelzi.

edesitett-viz

Ha rendszeresen fogyasztunk vizet, akkor kívánni fogjuk, automatikusan nyulunk majd a vizes pohár után. Azonban egy idő után nem árt cserélgetni a vizeket: fogyasszunk különböző ásványvizeket és sima forrásvizet is. Ha meguntuk a sima víz ízét, készítsünk otthon, különböző ízesítésű egészséges vizet.

Íme néhány zöldség, gyümölcs, amelyek segítéségével ízt adhatunk vizeinknek.

1. Grapefruit, narancs – Tele van antioxidánssal és magas a C-és A-vitamin tartalma, savas, ezért ajánlott akkor is ezzel ízesíteni a vizet, ha fogyókúrázunk

2. Szőlő – Ha lefagyasztva keverjük bele a vízbe, kevesebb lesz a kalóriatartalma és ízletesebb lesz. Sok antioxidánst tartalmaz.



3. Citrom – Édesítés nélkül adjuk hozzá a vízhez. Magas C-vitamin és savtartalma által segít a fogyásban is. Az egyik legnépszerűbb vízízesítőnk. Csökkenti a szomjúságot és az immunrendszert is erősíti.

4. Uborka – Elsőre furcsának tűnhet, hogy uborkával ízesítsük a vizet, de ennél egészségesebb és táplálóbb nem igen van. Sok benne a B-vitamin és rákellenes hatása is ismert.

5. Málna, eper – Segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és megelőzni a szívbetegséget. Gazdag antioxidánsokban és vitaminokban.

6. Menta, citromfű – Mindkettőnek a friss változatát használjuk inkább. Vágjuk apróra és hagyjuk állni egy keveset a vízben, majd nyugodtan megehetjük a friss leveleket is.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet