KezdőlapReceptekÉtelekHúsvéti báránycomb sült burgonyával - egyszerű, mégis fenséges fogás az ünnepi asztalra

Húsvéti báránycomb sült burgonyával – egyszerű, mégis fenséges fogás az ünnepi asztalra

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A báránysült az egyik legközkedveltebb húsvéti étel. Valójában ez az egyik hagyományos étel, amellyel az Úr feltámadásának ünnepét ünneplik.

Az alábbiakban a báránysült receptjét mutatjuk. Köretként kínálhatunk sült burgonyát, hiszen ez a legtöbb ember kedvence.

Hozzávalók:

  • 1 kb. 2 kg-s báránycomb
  • 1 teáskanál sót
  • ½ teáskanál bors
  • 3-4 szál rozmaring
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • kevés szárított kakukkfű
  • 50 ml olaj
  • 100 gramm vaj
  • 500 gramm burgonya
  • 2 vöröshagyma
  • ¼ teáskanál paprika

Elkészítés:

Készítsük elő a bárányt, vágjuk le róla a felesleges zsírt, valamint a csúnya bőrt és inakat. Ezután locsoljuk meg egy kevés olajjal, és finoman dörzsöljük és forgassuk bele, hogy minden oldalát egyenletesen érje.

Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg szárított kakukkfűvel és paprikával, és ezeket is jól dörzsöljük bele. Tegyük műanyag zacskóba, majd egy órára tegyük be a hűtőbe, hogy összeálljanak az ízek.

A pácolási idő lejárta után a húst serpenyőben megpirítjuk. Öntsünk egy kis olajat egy nagy serpenyőbe, és tegyük oda a tűzhelyre közepes lángra. Amikor az olaj felforrósodott, tegyük a báránycombot a serpenyőbe, és minden oldalát egyenletesen pirítsuk meg, majd vegyük félre és fedjük le, míg elkészítjük a többi hozzávalót.

A burgonyát hámozzuk meg, hideg vízzel alaposan öblítsük le, és vágjuk nagyobb darabokra. Adjunk hozzá puha vajat, majd sóval és paprikával ízesítsük.



A lilahagymát tisztítsuk meg, hideg vízzel öblítsük le, és vágjuk csíkokra.

Vegyünk egy tepsit vagy egy hőálló edényt, és tegyük az aljára a lilahagyma csíkokat, majd erre tegyük a báránycombot. Adjuk hozzá a burgonyát, majd a serpenyőben lévő maradék olajat öntsük rá, és végül szórjuk meg egy kevés rozmaringgal.

Tegyük a tálcát a sütőbe, és állítsuk a hőmérsékletet 200 Celsius fokra 35-40 percre. Mielőtt kikapcsoltuk a sütőt 10-15 percre fordítsuk meg a húst és a burgonyát. A tetejére kis vajkockákat is szórhatunk, hogy a hús és a burgonya is megpuhuljon.

Tálaljuk friss salátával, savanyúsággal vagy zöldborsós körettel.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet