Nemsokára itt a húsvét, és a kísérletező fajta emberek igencsak örülnek annak, ha minden évben újabb és újabb recepteket tudnak kipróbálni. Íme, egy nagyon finom bárányrecept, amellyel elkápráztathatjuk a rokonokat, ismerősöket húsvét napján.
Bár kissé sok időt vesz fel az elkészítés, nem egy tíz perces munka, de megéri bíbelődni vele.
Ajánló: Ha puha kalácsot szeretnél, ezt mindenképpen olvasd el!
Hozzávalók: (4-6 személyre)
- 2 kg bárány,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 2 teáskanál tengeri só,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 12 szál oregánó,
- 375 ml csirkehúsleves/zöldség,
- 125 ml száraz fehérbor,
- 2 fej lilahagymával,
- 2 citrom,
- 2 paradicsomkonzerv,
- 175 g Kalamata olajbogyó.
Ajánló: A legfinomabb piskóta receptje!
Elkészítés: A húst mossuk meg alaposan, majd irdaljuk be a tetejét, és tömjük jól meg az apróra vágott fokhagymával, majd szórjuk meg tengeri sóval, tegyük egy mély tepsibe. Öntsük fel a csirkehúslével és fehérborral, majd fedjük le az edényt, és süssük legalább egy órát 180 fokon. Mikor lejárt ez az idő, vegyük ki a sütőből, majd szórjuk meg a nagyobb darabokra vágott hagymával, rakjuk körbe a negyedbe vágott citromokkal, olajbogyóval, és öntsük le a paradicsommal. A tetejére szórjuk az apróra vágott oregánó szárat. Ezután tegyük vissza a sütőbe a serpenyőt még legalább egy negyven percre.