KezdőlapReceptekÍgy fözzünk tökéletes rizst

Így fözzünk tökéletes rizst

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Néha ördöngösebbnek tűnik egy adag rizs megfőzése, mint egy kétfogásos ebédé. A probléma persze sokszor a főzés iránti ismerethiányból is adódik, és azt sem könnyű eldönteni, hogy milyen rizst válasszunk.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Íme, néhány tipp, hogy ne fusson ki, ne ragadjon oda, és a végén még fantasztikus állagú és ízű rizst is kapjunk.

A rizst nagyon sok ételhez, és külön önálló ételként is felhasználhatjuk: sósan, édesen, köretként, önmagában. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, tisztítókúra és fogyókúra részét is képezheti, a lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

És íme, a titok, ahhoz, hogy fantasztikus rizst főzzünk:

Mielőtt elkezdenénk, alaposan mossuk át, egyszer-kétszer egy szűrőbe téve a nyers rizst. Egy lábasba, töltsünk egy kevés olajat, majd adagoljuk hozzá a jól lecsöpögtetett rizst, és addig forgassuk, kevergessük, míg szépen megszáradnak, egymástól elválnak és halvány barna színűek lesznek.

A rizs mennyiségéhez képest dupla adag vízzel felöntjük a lábast, majd sózzuk és megszórjuk apróra vágott zöld petrezselyemmel. Miután felforrt a víz, fedőt teszünk a lábasra, és még alacsony hőfokon, kevergetés nélkül tíz percig hagyjuk főni. Utána levesszük a tűzhelyről, de rajta hagyjuk a fedőt: hagyjuk, hogy tíz percig még álljon, párolódjon, készülődjön a saját gőzébe, és szívja fel a vizet.



Ha minden lépést betartunk, akkor ízletes rizst fogunk kapni. Innen már csak a mi dolgunk, hogy mivel tálaljuk.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet