KezdőlapReceptekÉtelekÍgy készítheted el a világ legfinomabb pitáját otthon!

Így készítheted el a világ legfinomabb pitáját otthon!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A pita a legismertebb kenyérlepény, a török és arab területeken rendszeresen fogyasztják. Nálunk egy kicsit luxusnak számít, és megközelítőleg sem olyan finom, mint, amit a szülőhazájában frissen készítenek. Ha szeretnénk finom és friss pitát enni, készítsük el mi magunk otthon.

pita2

Hozzávalók (8 pitához):
1 csésze melegvíz,
2 teáskanál szárított élesztő,
2,5-3 csésze liszt,
2 teáskanál só,
1-2 teáskanál olívaolaj.

Elkészítés: először keverjük el a vizet, és az éleszetőt egy kevés liszttel, és hagyjuk 5 percig állni, míg az élesztő felfut. Ezután keverjük össze az élesztős keveréket az összes liszttel, és egy belisztezett felületen addig gyúrjuk, amíg összeáll.

Adjuk hozzá az olívaolajat, és ezzel is gyúrjuk egy kis ideig. Fedjük le alufóliával, és hagyjuk a tésztát meleg helyen állni két órát, majd formázzunk belőle 8 egyforma méretű cipót. Ezeket is fedjük le fóliával, és hagyjuk állni fél órán keresztül. Majd nyújtsuk kb. 1,5 centisre a kis lapocskákat, és foghatunk neki a sütésnek. Jól melegítsük elő a serpenyőt.

Amikor kinyújtjuk a kis cipókat, és sütni kezdjük, felhólyagosodnak, de ez nem baj, hiszen a kis “zsebeket” majd megtölthetjük. Tehetünk bele pl. padlizsán- vagy avokádó krémet. Mindkét oldalát süssük kb. 3 percig, és készen is van.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet