KezdőlapReceptekÍgy készíts otthon ketchupot

Így készíts otthon ketchupot

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A ketchup a paradicsomimádók kedvence lehet, íme itt a megismételhetetlen alkalom, nem csak nyersen vagy főve, levesként ehetjük, hanem kenyérre kenve, pizzához vagy sültek mellé is. Tulajdonképpen már szinte magára is kanalazhatjuk, és minden bizonnyal így tesznek azok, akik paradicsombolondok!

Így készíts otthon ketchupot
Fotó: jeffreyw/Flickr.com

Hozzávalók, 6 darab 3 deciliteres üveghez: 4 fej vöröshagyma, olaj,1 kk mustármag, 2 kk koriandermag, 4 db szegfűszeg, 2 ujjnyi gyömbér, 4 cikk fokhagyma, 4 kg paradicsom, kevés borsot,1 ek só, 1 nagy csokor bazsalikom, 30 dkg barna cukorral, 2 dl vörösbor ecet.

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát körülbelül 15 percig dinszteljük olajon, és a jól összetört mustármagot, koriandert és szegfűszeget rászórjuk. A fokhagymát és a gyömbért apró darabokra vágjuk, és ezt is beleadagoljuk a serpenyőbe, majd belekavarjuk a jól megmosott és apróra vágott, kicsumázott paradicsomot.

Végezetül sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az apróra vágott nagy csokor bazsalikomot. A kapott masszát jól összekavarjuk, és körülbelül egy órát főzzük, majd az egészet összeturmixoljuk és átpasszírozzuk egy sűrű szitán. Ezután hozzáöntjük a borecetet, a barna cukrot és a vörösbor ecetet.

Hagyjuk őket, hogy jól felforrjanak, majd tegyük a masszát üvegekbe, és pihentessük szárazdunsztban.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet