Az otthon készített tökéletes hasábburgonya receptje szerint kétszer kell megsütni a burgonyát, ahhoz, hogy tökéletes legyen, a sütések között pedig a hűtőben kell tárolni. Az első sütéskor csak halványsárgára sütjük, hogy belül puha legyen, míg a második sütésnél nagyobb hőfokon, ropogósra.

Hozzávalók:
kókusz- vagy mogyoróolaj, 2 nagy burgonya, hámozva, vékony csíkokra vágva, só az ízesítéshez
Önts egy edénybe olajat, és melegítsd fel közepes hőmérsékletre. Add hozzá a két felvágott burgonyát, néha forgasd meg, de vigyázz arra, hogy az olaj ne melegedjen jobban fel. Ez a sütés legalább 8 percig tartson. Ezután szedd ki a burgonyákat, és tedd hűtőbe legalább egy óráig.
Melegítsd fel az olajat még egyszer, ezúttal magas hőfokra. Add hozzá a lehűtött burgonyát, és süsd aranypirosra őket. Ez kb. 2 percet vesz igénybe. Sóval ízesítsd.
Te hogy készíted otthon a hasábburgonyát?