Akár valami megszokott, hagyományosat vagy különleges újdonságot főzöl a hétvégére az alábbi szósz igencsak jó társítás lehet. Ilyenkor tél elején már kezdenek ízetlenné változni a zöldségek, így jó, ha otthon alkotsz valamit, amivel feldobhatod ételeidet.

Persze sokkal finomabb, ha friss zöldfűszereket használsz, de ha véletlenül nem terem az ablakpárkányon, akkor jó lesz a szárított változatuk is. Tippként én azt ajánlom mindenkinek, a konyhai ablakpárkányra vásároljon be pár kaspós zöldfűszert, így mindig kéznél lesz a finomság.
Most egy igencsak népszerű szósz receptjét ismerhetitek meg, érdemes megjegyezni, hogy csakis kiváló minőségű alapokat használjunk, mert így lesz igazán jó minőségű szószunk.
Hozzávalók (4 személyre):
- 60 g apróra vágott petrezselyem és bazsalikom
- 4 gerezd fokhagyma
- 60 ml olíva olaj
- 45 ml borecet
- 15-20 ml bazsalikom pesto
- 5 g francia mustár
- só, bors
- cukor vagy inkább méz ízlés szerint
Elkészítés: az egészet egy konyhai robotgéppel törjük össze, míg pépes állagot nem kapunk. Fogyaszthatjuk salátákkal de húsok mellé is.