A popcornt imádjuk, és éppen ezért hajlamosak vagyunk egy idő után igencsak rászokni.
Az esti tévézések kötelező tartozékává válik, bár tudjuk róla, hogy nem éppen egészséges. Tele van ízesítővel és adalékanyagokkal, melyek egy idő után komoly egészségügyi problémákat okozhatnak. Nem kel leszokni a pattogatott kukoricáról, készítsük el otthon az egészséges változatát.
Szükségünk lesz:
– 3 evőkanál napraforgó vagy olívaolajra,
– 67-75 gramm pattogatni való kukoricára,
– egy jó nagy duplafalú fazékra üveg tetővel.
Tegyük az olajat a fazékba vagy lábasba, szórjunk bele egy kevés kukoricát, majd, amikor el kezdenek mocorogni, akkor öntsük hozzá a többi kukoricát. Fedjük le az edényt, és folyamatosan mozgassuk, rázogassuk, míg kipattog az egész.
A fedőt ne vegyük le, míg nem vagyunk benne biztosak, hogy minden szem kipattogott. Erre jó az üvegfedő, így látjuk, mi történik. Tehetünk rá bármilyen fűszert, vagy sajtot is reszelhetünk, és sózhatjuk. Addig tegyük rá a fűszereket, míg még meleg.