KezdőlapReceptekÉtelekÍgy készítsünk különleges halas zakuszkát

Így készítsünk különleges halas zakuszkát

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Elkezdődött a zakuszkák eltevésének ideje, és ilyenkor számtalan recept cserél gazdát. Háziasszonyok osztják meg egymással legféltettebb titkaikat, és mindenki a legtökéletesebb zakuszka-receptet keresi. Mutatunk egy nagyon különleges és finom zakuszkát.

halas-zakuszka

Hozzávalók: 1 kg hal, 2 kg paradicsom, 2 kg paradicsompaprika, 1 kg sárgarépa, 1 kg fehér hagyma, fél liter olaj, só, bors, babérlevél, csombor, bazsalikom, és egy kevés csípőspaprika, aki szereti a pikáns ízt.

Elkészítés: süssük le a paprikákat, majd tegyük egy edénybe, szórjunk rá durvasót, és pucoljuk le a héjat róluk. A többi zöldséget daráljuk le húsdarálón, és tegyük külön tálkákba. A paradicsomot engedjük végig a paradicsomdarálón, így megszabadulunk a héjától. A halat tegyük oda egy nagy lábasba a babérlevéllel főni. Sózzuk meg a levet ízlés szerint, és adjunk hozzá 2-3 szem fekete borst is.

Amikor a hús kezd elválni a csonttól, akkor készen is van, tehetjük azt is a darálóba. Tegyünk olajat egy serpenyőbe, majd pirítsuk meg a hagymát és a sárgarépát. Egy nagyobb edényben keverjük össze a többi hozzávalót, adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát is. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.

Addig pároljuk a tűzhelyen, amíg besűrűsödik, közben kavargassuk, vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Kanalazzuk a kész zakuszkát tiszta üvegekbe, töltsünk mindenik tetejére egy kevés olajat, majd zárjuk le. Állítsuk az üvegeket egy vízzel töltött lábasba, és dunsztoljuk egy fél órán keresztül.



Ha még több zakuszkát szeretnél, itt megtalálod az összes receptet!

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet