KezdőlapReceptekÍgy készítsünk otthon mandula tejet

Így készítsünk otthon mandula tejet

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A mandula tej nemcsak finom, hanem szakértők szerint egészségesebb is, mint a tehéntej. Egyszerű elkészíteni, és előnye, hogy frissen használhatjuk, így bármilyen diéta vagy életmódváltás része lehet.

mandulatej

A mandulamag fehér belseje fogyasztható, miután feltörtük a csonthéjat és megtisztítottuk a vékonyabb héjától. Főleg cukrászkészítményekhez, illetve édes ételekhez használatos, főként aprítva. A marcipán alapanyagát képezi.

A mandula fehérjét, egyszeresen telítetlen (olajsav) és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat és ásványi sókat (K, Ca, Mg, Fe, P) tartalmaz, írja a Wikipedia.

Nagyon könnyű elkészíteni, így bárki nekifoghat. Egy liter mandula tej elkészítéséhez szükségünk lesz egy csésze mandulára, 10 datolyára és 1 liter vízhez.

1. Hagyjuk a mandulát állni a vízben legalább 12 órán keresztül, hogy ázzon



2. A mandulát, datolyát és a vizet tegyük egy mixerbe és pépesítsük.

3. Majd szűrjük le, és egy azonos állagú és színű levet fogunk kapni, mint a tehéntej.

Fogyasztáskor ízesíthetjük mézzel, fahéjjal, vaníliával. Használhatjuk süteményekhez, pudinghoz, shakekhez. Hűtőszekrényben tárolva néhány napig eláll.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet