KezdőlapReceptekÍgy készítsünk proteinben gazdag házi csemegét!

Így készítsünk proteinben gazdag házi csemegét!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az alábbi csicseriborsó alapú csemege nem csak szuperül néz ki, hanem nagyon egészséges is. Magas a rosttartalma, és egy fontos fehérjeforrás, főleg a vegetáriánusok számára. Az indiai és a közel-keleti konyha egyik legfontosabb alapanyaga. Megmutatjuk, hogyan használjuk fel!

csicseriborso

Ezt a receptet minden sportoló és vegetáriánus imádni fogja. Könnyű elkészíteni, nagyon finom és emellett egészséges is.

Sült csicseriborsó

Hozzávalók: 1 doboz csicseriborsó, 1 evőkanál olívaolaj, ½ teáskanál fokhagyma por, ½ teáskanál vöröshagyma por, egy kevés cayenne bors ízlés szerint, ¼ teáskanál tengeri só.

Elkészítés:



  • Szűrjük és öblítsük le a csicseriborsót.
  • Itassuk le róla a vizet egy papírtörlőn.
  • Permetezzük be egy kevés olajjal.
  • Szórjuk meg sóval és borssal.
  • Előmelegített sütőben addig süssük, míg megpirul. Közben forgassuk meg.
  • Főzzük meg otthon a csicseriborsót!

Bár mindannyian tudjuk, hogy a bolti konzerv csicseriborsó használata sokkal kényelmesebb, mégis jobb, ha otthon főzzük meg a száraz borsót. Sohasem tudhatjuk, hogy milyen káros anyagot tartalmaz még a konzerv.

  • Vegyünk egy csomag száraz csicseriborsót.
  • Áztassuk be vízbe legalább 12 órára.
  • Ezután töltsük egy nagy fazék vízbe, adjunk hozzá néhány babérlevelet. Forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk másfél órán keresztül párolódni. Ne főzzük túl puhára, de legyen kellemes, roppanós az állaga.
  • Minden csészényi csicseriborsóhoz adjunk ¼ teáskanál tengeri sót, és hagyjuk állni, míg kihűl.
  • Hagyjunk rajta egy fél csészényi levet, és ezzel együtt tegyük dobozokba, fagyasszuk le. Így akár három hónapig friss marad.

https://www.youtube.com/watch?v=L8lBwkinIbM

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet