Az alábbi csicseriborsó alapú csemege nem csak szuperül néz ki, hanem nagyon egészséges is. Magas a rosttartalma, és egy fontos fehérjeforrás, főleg a vegetáriánusok számára. Az indiai és a közel-keleti konyha egyik legfontosabb alapanyaga. Megmutatjuk, hogyan használjuk fel!
Ezt a receptet minden sportoló és vegetáriánus imádni fogja. Könnyű elkészíteni, nagyon finom és emellett egészséges is.
Sült csicseriborsó
Hozzávalók: 1 doboz csicseriborsó, 1 evőkanál olívaolaj, ½ teáskanál fokhagyma por, ½ teáskanál vöröshagyma por, egy kevés cayenne bors ízlés szerint, ¼ teáskanál tengeri só.
Elkészítés:
- Szűrjük és öblítsük le a csicseriborsót.
- Itassuk le róla a vizet egy papírtörlőn.
- Permetezzük be egy kevés olajjal.
- Szórjuk meg sóval és borssal.
- Előmelegített sütőben addig süssük, míg megpirul. Közben forgassuk meg.
- Főzzük meg otthon a csicseriborsót!
Bár mindannyian tudjuk, hogy a bolti konzerv csicseriborsó használata sokkal kényelmesebb, mégis jobb, ha otthon főzzük meg a száraz borsót. Sohasem tudhatjuk, hogy milyen káros anyagot tartalmaz még a konzerv.
- Vegyünk egy csomag száraz csicseriborsót.
- Áztassuk be vízbe legalább 12 órára.
- Ezután töltsük egy nagy fazék vízbe, adjunk hozzá néhány babérlevelet. Forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk másfél órán keresztül párolódni. Ne főzzük túl puhára, de legyen kellemes, roppanós az állaga.
- Minden csészényi csicseriborsóhoz adjunk ¼ teáskanál tengeri sót, és hagyjuk állni, míg kihűl.
- Hagyjunk rajta egy fél csészényi levet, és ezzel együtt tegyük dobozokba, fagyasszuk le. Így akár három hónapig friss marad.
https://www.youtube.com/watch?v=L8lBwkinIbM