KezdőlapReceptekÍgy vágjuk fel a hagymát, hogy ne legyen sírás a vége

Így vágjuk fel a hagymát, hogy ne legyen sírás a vége

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ilyenkor az eltevések időszakában, főleg, ha az egyik erdélyi kedvencet, a zakuszkát akarjuk befőzni, rengeteg hagymát kell megpucolnunk és felvágnunk.

hagymapucolas

Az átlag magyar háztartásban, év közben is sok hagymát használunk ételeink elkészítéséhez. Sok hagymafajtának annyira csípős illata van, hogy nem ússzuk meg a pucolást sírás nélkül. Főleg, ha még azt a hibát is elkövetjük, hogy közben megdörzsöljük a hagymás kezünkkel a szemünk…

Egy amerikai férfi megunta a sok sírdogálást, és egy egyedülálló pucolási módszerrel rukkolt elő. Az alábbi videóban fény derül a titokra.

Jack Scalfani megmutatja, hogy mi a helyes eljárás a hagymatisztításhoz. Vegyünk egy nagyon éles kést, és egy mozdulattal vágjuk be a hagyma bajuszánál levő részt, és emeljük ki a hajtást tartalmazó kúpos részt. Ezt tartalmazza a legtöbb csípős érzést okozó, kénes anyagot. Majd ezután hántsuk le róla a száraz héjat. Vágjuk ketté a hagymát, és következhet az nagyobb darabokra, majd apróbbakra való darabolás. Mint láthatjuk, Jack nem könnyezte meg a hagymapucolást.

Ismertek még ehhez hasonló kipróbált és bevált technikákat?



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet