Ilyenkor az eltevések időszakában, főleg, ha az egyik erdélyi kedvencet, a zakuszkát akarjuk befőzni, rengeteg hagymát kell megpucolnunk és felvágnunk.
Az átlag magyar háztartásban, év közben is sok hagymát használunk ételeink elkészítéséhez. Sok hagymafajtának annyira csípős illata van, hogy nem ússzuk meg a pucolást sírás nélkül. Főleg, ha még azt a hibát is elkövetjük, hogy közben megdörzsöljük a hagymás kezünkkel a szemünk…
Egy amerikai férfi megunta a sok sírdogálást, és egy egyedülálló pucolási módszerrel rukkolt elő. Az alábbi videóban fény derül a titokra.
Jack Scalfani megmutatja, hogy mi a helyes eljárás a hagymatisztításhoz. Vegyünk egy nagyon éles kést, és egy mozdulattal vágjuk be a hagyma bajuszánál levő részt, és emeljük ki a hajtást tartalmazó kúpos részt. Ezt tartalmazza a legtöbb csípős érzést okozó, kénes anyagot. Majd ezután hántsuk le róla a száraz héjat. Vágjuk ketté a hagymát, és következhet az nagyobb darabokra, majd apróbbakra való darabolás. Mint láthatjuk, Jack nem könnyezte meg a hagymapucolást.
Ismertek még ehhez hasonló kipróbált és bevált technikákat?