Ha megkóstolod ezt a palacsintát, többé soha nem akarod majd másképp elkészíteni. Az amerikaiak és a japánok palacsintája nem hasonlít ahhoz, amit itthon megszoktunk. A mi lapos palacsintánkkal ellentétben az övék vastagabb, és omlósabb.
Ez a felfújt palacsinta nagyon egyszerűen elkészíthető, és hát az íze, mennyei. Próbáld ki te is!
Hozzávalók: 5 tojássárgája, 70 gramm cukor, 60 g liszt, 2 gramm sütőpor, egy csipet só, egy teáskanál vanília, 4 tojásfehérje.
Elkészítés: keverd össze a tojások sárgáját a fehérjékkel, add hozzá lassan a lisztet, a sütőport, a sót, és a vaníliát.
Egy másik tálban verd fel keményre a tojások fehérjét, majd óvatosan kanalazd a lisztes masszához. Keverd egyenletesen el a tésztát.
Tégy egy kisebb merőkanál masszát az olaj nélküli, de kissé kivajazott serpenyőbe, tégy rá egy fedőt, majd hagyd egy percet sülni. Majd vedd le a fedőt, és tégy rá egy újabb kanál palacsintát, és fordítsd meg. Ezután ismét fedd le, és hagyd egy percet sülni, míg ez az oldala is aranybarna lesz. Tálalhatod juharsziruppal, bogyós gyümölccsel, dzsemmel, de akár tejszínhabbal is.