Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A hideg hónapokban az almás sütemény könnyen feldobja a család hangulatát, mert mi lehetne jobb annál, mint rengeteg finom, édes, fahéjas reszelt alma, két tésztalap közé töltve.

Lássuk a hozzávalókat!

A tésztához:

  • 250 ml étolaj;
  • 250 ml ásványvíz;
  • 1 tasak sütőpor;
  • 100 g cukor;
  • 750-800 g liszt;
  • 2 kiskanál vanília aroma (opcionális);
  • csipet só;

A töltelékhez:

  • 800 g alma;
  • 1-2 kanál búzadara (gríz);
  • ½ kiskanál őrölt fahéj;
  • porcukor a díszítéshez (opcionális);

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez keverd össze az olajat a cukorral, majd mehet utána az ásványvíz, és adagonként, lassan a liszt, végül pedig a sütőpor. Gyúrd alaposan össze a tésztát, majd borítsd le egy konyharuhával az edényt, és pihentesd 20 percig. Ha ez kész, válaszd két részre a tésztát.

A töltelékhez reszeld le az almákat a nagy lyukú reszelőn, szórd meg fahéjjal, cukrot is adhatsz hozzá. Keverd össze alaposan.

Nyújtsd ki a tésztákat, majd az egyiket kivajazott, kilisztezett tepsibe helyezd bele, szórd meg a tészta tetejét kevés grízzel, majd mehet bele az almás töltelék, a tetejére meg a második tésztalap. A süti 180 Celsius fokon, 35-40 perc alatt elkészül.

A tálaláskor hints rá porcukrot.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!