KezdőlapReceptekIsmerjük és süssük meg a cobbler-t

Ismerjük és süssük meg a cobbler-t

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az új süti őrület neve voltaképpen egy holland sütőedény neve, és amennyiben nekifogunk elkészíteni, akkor egyszerűbb az összeállítása, mint egy palacsintának. A finom desszert alapját különböző gyümölcsök adják, és nem Hollandia az őshazája, hanem az Egyesült Államok, akik köztudottan szeretik édesen élvezni az életet, ezért a cobblerbe előszeretettel tesznek fagylaltot is, rá pedig tejszínhabot.

Cobbler

Hogy süteményünk finom legyen, három alapdologra lesz szükségünk: friss gyümölcsökre, fűszerre és keményítőre. A keményítő, vagy még használhatunk helyette kukoricalisztet, azért elengedhetetlen, mert a gyümölcsök a sütés alatt sok levet eresztenek, így maga a tészta könnyen elázhat.

A keményítő segítségével a gyümölcslé könnyebben megköthet és ezáltal szaftosabb, finomabb lesz a végeredmény. Szinte bármilyen gyümölcsből készíthetjük a cobbler-t, és ha még ízletesebbé szeretnénk tenni, előbb tegyünk rájuk fahéjat, szegfűszeget, de lehet gyömbért vagy ánizst is használni.

Mi kell hozzá?

Elsősorban 15 dkg finomliszt, majd jöhet 10 dkg rétesliszt, 10 dkg cukor, pluszba még kell 2 evőkanál a tetejére, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 1,5 dl tejszín. Ha ezzel megvagyunk,, akkor jöhetnek a főszereplők: 50 dkg gyümölcs, 1 púpos evőkanál keményítő vagy kukoricaliszt, majd a fűszerek, ki amelyiket éppen szereti.



Hogyan készül?

Az első lépés, hogy a lisztet el kell keverni a sütőporral és a vajjal. A tojásokat a tejszínnel, keményítővel és cukorral összevegyítjük, ezt hozzáadjuk a liszthez. A megmosott gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe tesszük, rákanalazzuk a tésztamasszát és mehet is 180 fokos sütőbe. Készen van 35–40 perc múlva. Ezután egy gombóc fagyit is be lehet kanalazni a sütivel.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet